Lucruri ciudate care îți pot întârzia menstruați

Distribuie

Într-o lume perfectă, fiecare femeie și-ar primi darul lunar conform unui program extrem de precis și durerile menstruale nu ar exista. Pentru cele mai multe femei această lume este ceva utopică.

Întârzierea menstruației creează confuzie și panică în fiecare lună pentru milioane de femei. Chiar dacă nu poate fi vorba de o sarcină nedorită, orice întârziere creează îngrijorare.

Am strâns o listă cu cele mai neobișnuite lucruri care pot fi de vină pentru întârzierile menstruale.

  1. Prea mult sport

Să ne înțelegem, să faci sport este un lucru foarte bun. Dacă tinzi să exagerezi cu exercițiile și cu dieta, riști să îți stresezi corpul. Acest stres duce la întârzieri legate de ciclul tău menstrual.

  1. Scăderea sau creșterea bruscă în greutate

Creșterea greutății duce la creșterea nivelului de estrogen în organism, asta înseamnă că uneori ovulația nu se mai produce și ai menstruație extrem de abundentă. Scăderea greutății scade nivelul de estrogen și țesutul ce căptușește uterul nu se mai îngroașă și nu se mai elimină o dată cu menstruația.

  1. Stresul

Prea multă anxietate duce la stoparea menstruației. Corpul tău își reglează funcțiile și le oprește pe cele care îți afectează funcțiile cu adevărat importante.

  1. Alcoolul

Alcoolul crește temporar nivelul de estrogen și testosteron din organismul tău, așa că acest dezechilibru poate fi sursa întârzierii menstruației.

  1. Fumatul

Fumatul influențează nivelul de estrogen, progesteron, testosteron și al altor hormoni. Aceste dezechilibre duc la dureri menstruale sau întârzierea menstruației.

  1. Lipsa grăsimilor bune!

O dietă sănătoasă include și grăsimi. Grăsimile bune (din somon, avocado, nuci) mențin organismul sănătos prin omega 3. Lipsa grăsimilor bune din dieta ta poate duce la amenoree.

 

  1. Pesticidele

Femeile care lucrează în ferme sau în preajma fermelor au observat că au întârzieri ale ciclului menstrual. Acest fapt se datorează pesticidelor care dau peste caz hormonii din corpul nostru. Ferește-te să mănânci fructe sau legume fără să le speli foarte bine.

unica.ro.


Distribuie