La femei, boala de inimă poate fi confundată cu banala răceală

Distribuie

Când te gândești la afecțiuni ale inimii ai în fața ochilor imaginea unei persoane care duce mâna în dreptul pieptului, abia mai respiră, agonizând. Însă nu doar aceste simptome sunt asociate cu infarctul sau alte boli cardiace.

În special când vine vorba de femei, în cazul cărora simptomele pot fi diferite comparativ cu bărbații, uneori acestea putând fi confundate cu o banală răceală, scrie site-ul diply.com.

Într-adevăr, greutatea pe piept este un simptom pe care atât bărbații, cât și femeile îl resimt. Diferența este aceea că uneori femeile pot suferi un atac de cord fără ca măcar să aibă vreun simptom.

Infarctul este principala cauză de deces în Statele Unite. Și asta pentru că de cele mai multe ori acestea nu știu că fac atac de cord și cred că au răcit, că se confruntă cu boală de reflux sau pun totul pe seama înaintării în vârstă.

Astfel, în afară de presiunea mare simțită la nivelul pieptului, aceeași senzație este întâlnită și la nivelul brațelor, spatelui, gâtului, maxilarelor și stomacului.

Respirația

Este un simptom întâlnit și în cazul bărbaților, însă de cele mai multe femei îl ignoră, punând asta pe seama vârstei. Și asta pentru că foarte des senzația de sufocare nu este însoțită de durerile în piept, așa cum se întâmplă la bărbați.

Alte senzații

Majoritatea simptomelor pe care o femeie le are atunci când suferă un atac de cord sunt foarte asemănătoare cu banala răceală: transpirația rece, senzația de greață sau amețeală.

Cele mai frecvente simptome la femei

Astfel, în timp ce la ambele sexe apariția disconfortului în zona pieptului este semnul clar al unui atac de cord, în cazul femeilor pot apărea la fel de des următoarele senzații: nu pot respira, greață sau stări de vomă, dureri de spate sau maxilare.

unica.ro.


Distribuie
..