Kiwi, BUN la toate. Descoperă-i proprietăţile INCREDIBILE

Distribuie

Bogat în vitamina C, un kiwi pe zi previne îmbătrânirea şi asigură organismului o doză importantă de vitamina C. Potrivit nutriţioniştilor, acest fruct conţine 70 de miligrame de vitamina C, mai mult decât o portocală. De asemenea, are cu 20% mai mult potasiu decât bananele şi conţine şi vitamina E.

Iată cele mai importante beneficii pe care le aduce consumul de kiwi:

1. Scade tensiunea, datorită nivelului crescut de potasiu, kiwi ajută la reglarea tensiunii arteriale, potrivit doctorulzilei.ro.

2. Stimulează sistemul imunitar datorită vitaminei C și a altor antioxidanți pe care îi conține, kiwi întărește imunitatea.

Dacă este mâncat dimineaţa şi seara, împreună cu o portocală sau cu orice alt fruct din familia citricelor, kiwi vă scapă de răceală, gripă sau de viroze respiratorii.

3. Menține inima sănătoasă. Două-trei kiwi pe zi reduc cu 19% riscul formării cheagurilor de sânge. În plus, fructele de kiwi scad și nivelul trigliceridelor cu 16%.

4. Este bun pentru diabetici. Kiwi se află în categoria fructelor cu indice glicemic scăzut, de aceea poate fi consumat și de diabetici. În plus, ajută la controlarea nivelului de zahăr în sânge.

5. Protejează împotriva degenerescenței maculare. Degenerescența maculară este una dintre principalele cauze de orbire la vârstnici. Potrivit unui studiu, un kiwi pe zi reduce riscul dezvoltării acestei afecțiuni cu 35%.

6. Îmbunătățește digestia Kiwi este o sursă importantă de fibre. Fructul previne constipația și alte probleme intestinale.


Distribuie
..