Kaki, fructul zeilor – FEMEIA

Distribuie

Kaki, fructul zeilor nu este foarte popular la noi, dar este o binecuvantare pe care trebuie sa o incluzi in dieta ta. Fructul zeilor sau Diospyros, ori Sharon, pe numele său ştiinţific, arată ca o roşie, are gust de pepene galben şi este considerat elixirul pentru tinereţe fără bătrâneţe.

Beneficiile vin datorită concentraţiei de vitamine şi minerale, iatrKaki lupta împotriva îmbătrânirii şi are excelente beneficii pentru sanatatea inimii şi a ficatului.

Dacă nu aţi avut curaj să-l alegeţi până acum din multitudinea de fructe exotice care populează supermarketurile, aflaţi că Diospyros, originar din China, Kaki sau Sharon aşa cum este trecut pe etichetă, este deosebit de gustos şi mai ales, bogat nutriţional.

  • Arată ca o roşie necoaptă, are gust de pepene galben combinat cu piersică şi este considerat un adevărat elixir al tinereţii veşnice. Întârzie îmbătrânirea celulară şi tine inima sănătoasă datorită compoziţiei sale bogate în glucoză, vitamina C, calciu, fosfor, fier, magneziu şi tanin, acest ultim ingredient reducând considerabil riscul bolilor cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul şi atenuând problemele ficatului, dar şi pe cele ale tenului. Ridurile, acneea şi lipsa de luminozitate a pielii au o soluţie comună: fructul zeilor!
  • Fructul este considerat şi un bun antiseptic, excelent pentru combaterea hipertensiunii arteriale, a enterocolitelor şi a hemoragiilor.

Este foarte dulce si are destul de multe calorii, în jur de 200 pentru un singur fruct Kaki, aşa că nu exageraţi cu răsfăţul, dacă nu vreţi să vă rontunjiti formele. Pe principiul “grasă si frumoasă”, veţi intarzia imbătranirea, dar  talia nu va mai fi trasă prin inel!

Partea bună este ca Sharon, pe lângă beneficiile excelente pentru sănătate şi frumuseţe, conferă energie şi poate înlocui cu success băuturile energizante sau cafeaua.

  • În plus, “fructul zeilor” este şi aliatul celor care lupta mahmureală, după o petrecere scăldată în alcool. Aşadar, dacă o noapte în oraş se lăsă cu dureri de cap, greaţă sau ameţeală, mâncaţi un fruct Sharon pentru că grăbeşte eliminarea alcoolului din sânge şi ameliorează starea de disconfort cauzată de mahmureală.

femeia.ro


Distribuie