Învaţă să te alimentezi corect după post ca să nu te îmbolnăveşti

Distribuie

Suntem în ultima săptămână a postului Mare, cel dinaintea Paştelui. După o lungă perioadă de postire, organismul nostru nu este pregatit încă să facă faţă unei alimentaţii excesive şi indigeste. Din acest motiv, urmaţi cîteva sfaturi care vă vor ajuta să treceţi uşor de la un tip de alimentaţie la altul, fără să vă creaţi probleme de sănătate.

Postul are multe efecte benefice asupra organismului nostru. În perioada când se ţine, este interzis după cum ştie fiecare, consumul de carne, astfel, corpul intră într-o perioadă de „dezintoxicare”. Nutriţioniştii recomandă după postire, să nu trecem brusc la consumul excesiv de grăsimi, care sunt foarte dăunătoare pentru stomac şi în general pentru organism.

– Evitaţi să consumaţi preparate din carne mult prea condimentată, afumături, salam, etc.

– Medicii interzic consumul excesiv de alcool şi energizante. Acestea cresc brusc pulsul, produc tensiune,agresivitate şi stare de nervozitate.

– Fierbeţi oule tradiţionalele de Paşti, mai moi decât de obicei, pentru a fi mai uşor digerate. Evitaţi să consumaţi prea multe ouă.

– Evitaţi deserturile cremoase şi optaţi pentru cele cu aluat uşor de tip, pandişpan, albuş de ouă, miere.

 – Sunt recomandate mesele mici şi dese.

 – După mesele copioase, faceţi cât mai multă mişcare în aer liber.

 – Ţineţi cont de faptul că mâncarea în exces duce la acuze psihice, ca astenie, dureri acute de cap, ameţeli sau agitare.

Aveţi grijă să vă alimentaţi corect, ca să aveţi un organism sănătos!


Distribuie
..