Învaţă să îţi îngrijeşti tenul în perioada caniculară după regulile profesioniştilor

Distribuie

Pilea feţei este foarte sensibilă pe timpul verii şi suferă multe schimbări din cauza căldurii, prafului şi excesului de cosmetică. Nu este greu să ai grijă de ea aşa cum se cuvine, trebuie doar să-i acorzi un pic mai mult din timpul tău pentru a fi mereu hidratată şi fină. Vezi câteva reguli ale profesioniştilor care te vor ajuta să ai un ten proaspăt şi îngrijit.

1. Consumă cât mai multă apă

Pentru că apa hidratează pielea, este recomandat să o bei cât mai  mult, nu doar în timpul verii, ci şi în perioada sezonului rece. Începe fiecare dimineaţă cu un pahar de apă cu lămâie, iar pe parcursul zilei încearcă să bei până la 2 litri de apă. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

2. Curăţă faţa regulat

Fiecare femeie trebuie să înţeleagă că este obligatoriu să-şi cureţe faţa înainte de a merge la culcare. Nu aplica niciodată produse cosmetice pe un ten murdar sau transpirat. Evită să te foloseşti de produsele cosmetice ale prietenelor, acestea sunt un lucru individual.

3. Pentru ten, părul este sursa de murdărie

Pe parcursul zilei, pe păr se acumulează mult praf şi murdărie, de aceea încearcă să îndepărtezi părul de pe faţă cu ajutorul accesoriilor de păr, sau cu ajutorul produselor cosmetice, în caz contrar pielea devine iritată şi predispusă la alergii.

4. Urmează procedurile cosmetice nu mai mult de 2 ori pe lună

Procedurile cosmetice de mai mult de 2 ori pe lună, îţi pot afecta negativ tenul. Nu exagera cu vizitele dese la cosmetolog, acest lucru îţi va face faţa mult mai sensibilă şi mai predispusă la infecţii.

5. Hidratează-ţi pielea pe timp de noapte

În timpul somnului piele se regenerează, de aceea e necesară îngrijirea acesteia înainte de culcare. Foloseşte o cremă hidratantă pe timp de noapte, ca să ai dimineaţa o piele fină, relaxată şi hidratată.

6. Îngrijeşte-ţi tenul prin remedii naturiste în condiţii de casă

Pe timpul bunicelor nu erau produse cosmetice de tot felul, dar arătau acestea la fel de bine. Cel mai des puteau să folosească doar tot ce aveau la îndemână: măşti din legume, scrub din zahăr şi ulei, bumbac înmuiat în lapte. Optează pentru măştile de faţă făcute în condiţii de casă ca să obţii un ten proaspăt şi fin.

7. Somnul suficient relaxează pielea

Una dintre cele mai bune soluţii de a arăta odihnită este somnul suficient. La fel, sunt foarte benefice şi plimbările la aer curat. Niciun produs cosmetic nu va putea ascunde urmele unei nopţi nedormite. Medicii recomandă un somn de 7-8 ore pe noapte. Respectarea acestui regim va preveni apariţia timpurie a ridurilor şi va menţine faţa fermă şi senină.

Secretele unui ten impecabil sunt uşor de urmat. Îngrijeşte-ţi regulat faţa, ca să-i menţii aspectul plăcut pentru un timp îndelungat.


Distribuie
..