Ingredientele care te scapă de tenul gras: tărâţa şi albuşul de ou

Distribuie

Pentru fiecare femeie, faţa reprezintă cea mai importantă parte a corpului căreia trebuie să-i acordăm o atenţie deosebită. S-ar părea că remediile împotriva acneelor, soluţiile de protecţie şi tot soiul de reţete pentru curăţarea feţei se folosesc pentru toate tipurile de ten. Acest lucru nu este adevărat! Există mai multe tipuri de ten care se deosebesc foarte mult şi trebuie să le oferim tratament diferit.

Multe domnişoare suferă de faptul că au un ten gras al feţei. Tenul gras este lipicios, conţine grăsimi vizibile pe nas, frunte şi pe bărbie.Grăsimile se datorează activităţii sporite a glandelor sebacee.

Pielea grasă foarte repede atrage microbii şi tot soiul de impurităţi. Punctele negre apar mai rapid pe acest tip de piele şi dezvoltă acneele. Tenul gras este caracteristic femeilor brunete. Aceasta este lipsită de supleţe şi nu este flexibilă deloc.

Îngrijirea tenului gras.Tenul gras are nevoie de o îngrijire zilnică. Pentru aceasta se recomandă folosirea săpunul şi a apei călduţe. Dacă pielea este acneică şi există riscul unei infecţii, este bine ca apa pe care o folosim să fie fiartă şi răcită. Pentru a şterge faţa, se recomandă folosirea şervetelor de hârtie în locul prosopului.

Săpunurile indicate sunt cele naturale: care sunt făcute din plante naturale sau conţin sulf.

Cum demachiem tenul gras: există o reţetă foarte eficientă pentru a demachia tenul gras. 70 grame tărâţă de grâu, 20 grame mălai, 10 grame bicarbonat de sodiu, se mestecă şi pe aplică pe ten.

Există şi alte loţiuni pe care le putem prepara acasă sub formă de infuzii: cimplu, pătlagina, lăptucul. Acestea se folosesc ca comprese pe care le menţinem pe faţă 5-10 minute.

Pentru tenul gras nu este indicată aplicarea cremei de noapte.

Ingredientele cele mai importante pentru protecţia tenului gras sunt: tărâţa, albuşul de ou şi drojdia de bere.


Distribuie
..