Infecțiile urinare la copii. Simptome și metode de tratament

Distribuie

Infecţiile urinare pot afecta copiii la orice vârstă: de la nou-născuți, până la adolescenţi. Sunt boli frecvent întâlnite în rândul celor mici. Cum apar şi care este tratamentul, ne dezvăluie doamna prof. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful secţiei de nefrologie pediatrică de la spitalul Marie Curie.

„Simptomele infecțiilor de tract urinar la copii diferă în funcție de vârstă. În cazul nou-născuților, sugarilor, simptomele sunt total nespecifice. Cea mai importantă dintre ele este febra, care poate fi asociată cu tulburări digestive, vărsături, scaune diareice, deshidratare.

La copiii mai mari, care se apropie de vârsta de 1 an, până la 3 ani, preșcolari, ei au semne care încep să semene cu infecția de tract urinar tipică. Adică semne legate de micțiune, usturime la urinat, urinat des și uneori cu firișoare de sânge.

Cauzele pot fi bacteriene, și acestea sunt cele mai severe și afectează copilul de vârstă mică și foarte mică. De asemenea, pot fi și infecții virale care, de obicei, dau infecții ale vezicii urinare, ale tractului urinar inferior, și sunt mai puțin severe.

Tratamentul este și el diferit și, de obicei, se adresează cauzei. În cazul infecțiilor bacteriene tratamentul se face cu antibiotice. În infecțiile de tract urinar, complicațiile se leagă de faptul că în spatele acestora pot exista malformații, anomalii ale tractului urinar.”

digi24.ro.

 


Distribuie
..