IMPRESIONANT. Activitatea relaxantă care ne ţine inima SĂNĂTOASĂ şi vindecă bolile CARDIOVASCULARE

Distribuie

Un nou studiu a fost prezentat la congresul anual al Societăţii Europene de Cardiologie. Acesta constă într-o activitate simplă, care poate întări inima şi ajută la o vindecare rapidă în cazul bolilor cardiovasculare.

Cercetarea a descoperit că este destul să ascultaţi o jumătate de oră pe zi muzica preferată ca să vă îmbunătăţiţi funcţia cardiacă cu 19%.

Muzica are o influenţă nemaipomenită asupra stării emoţionale şi ajută la  îmbunătăţirea sănătăţii inimii.

Medicii sunt de părere că atunci când ascultăm muzica preferată, în creier sunt eliminate endorfine care ameliorează sănătatea cardiovasculară.

În cadrul studiului, s-a făcut un experiment în care bolnavii cu inima au făcut exerciţii şi au ascultat muzică, pentru o perioadă de trei săptămâni.

La sfârşit, s-a descoprit că pacienţii din ultimul grup şi-au îmbunătăţit sănătatea cardiovasculară şi rezistenţa la efort cu 39%, cei care au făcut doar exerciţii cu 10%, iar cei care au ascultat doar muzică, cu 19%.

Ascultarea melodiilor preferate sau combinarea exerciţiilor cu ascultarea melodiilor favorite, este o metodă minunată, prin care bolnavii de inimă se pot trata mai rapid.

Cercetătorii au adăugat că îmbunătăţirile nu depind de genul muzicii, dar totuşi muzica clasică are rezultate mai bune decât celelalte genuri.


Distribuie