Idei pentru cină: 6 alimente pe care le poţi mânca la orice oră FĂRĂ să te simţi vinovată

Distribuie

Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă, dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare. Iată ce alimente poţi să consumi fără să îţi faci probleme că te vei îngrăşa:

Grapefruit – Când spunem că acest fruct este o idee bună pentru cină, nu înseamnă că aceasta e tot ce vei mânca. Îl poţi include într-o salată, fără să îţi faci griji că te vei îngrăşa.

Avocado – Fructul de avocado este o adevărată sursă de grăsimi bune şi este recunoscut pentru faptul că oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. În plus, îţi mai dăm un sfat: nu arunca sâmburele de avocado! Acesta conţine 70% din cantitatea de antioxidanţi a fructului, în timp ce pulpa şi coaja conţin doar 30%. Mărunţeşte-l şi foloseşte-l în smoothie-uri sănătoase.

Mere – Acestea sunt printre puţinele fructe care conţin pectină, substanţa care încetineşte în mod natural digestia şi care te face să te simţi sătulă. Poţi să înlocuieşti o parte din cină cu două mere. Astfel, vei consuma mai puţine calorii şi nu vei avea senzaţia că ţi-e foame.

Sparanghel – Per porţie, sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, are doar 40 de calorii, 0 colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă de slăbire.

Spanac – Bogat în vitamina C, potasiu, fier, spanacul nu mai are nevoie de publicitate în ceea ce priveşte calităţile nutritive. În plus, este o idee bună pentru cină deoarece nu îngraşă deloc.

Iaurtul grecesc – Specialiştii au descoperit că saţietatea creşte odată cu consumul de proteine din lapte, iar iaurtul grecesc este considerat cel mai bun lactat, conţinând un număr dublu de proteine şi o cantitate de zahăr mai scăzută decât un iaurt obişnuit.

euforia.tv.


Distribuie
..