Iată ce piese MUZICALE trebuie să asculţi atunci când ai vreo DURERE

Distribuie

Muzica pop poate fi de ajutor în combaterea durerii, la fel ca piesele clasice şi cele rock, spun specialiştii. Durerea poate fi alinată şi prin muzică, se arată într-un studiu realizat de New Lloyds Pharmacy şi citat de The Telegraph. Pentru 21% din cele 1.500 de persoane implicate în cercetare, muzica pop a fost cea mai eficientă în combaterea durerii, urmată de cea clasica (17%) şi de cea rock indie (16%).

Cele mai eficiente piese în combaterea durerii sunt Bridge Over Troubled Water (Simon si Garfunkel), Angels (Robbie Williams) şi Albatross (Fleetwood Mac), urmate de Candle in the Wind (Elton John) şi Easy (The Commodores).

Efectul cel mai pronunţat în alinarea durerii a fost observat mai ales la tinerii (66%) cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani. „Persoanele cu dureri ar trebui să găsească activităţi care să le ţină ocupate, potrivit bzi.ro. Ascultarea muzicii preferate este excelentă, deoarece implică atât gândirea, cât şi sentimentele. Indiferent de starea de anxietate resimţită, faptul că eşti absorbit de muzică te poate ajuta să combaţi durerea”, afirmă profesorul David Bradshaw, de la Centrul de Management al Durerii din cadrul Universitatii din Utah.


Distribuie
..