Iată ce fel de ceaiuri să bei în această iarnă

Distribuie

Iarna este tot mai aproape, iar asta înseamnă că ar trebui să găsim multe remedii şi modalităţi de a ne păzi de frig şi răceală. Unul dintre cele mai eficiente sfaturi este ceaiul, care întăreşte imotatea şi păzeşte de frig.

Ceai de silur şi coada-şoricelului
TRATEAZĂ: răceala şi gripa
Silurul este o plantă care decongestionează sinusurile, astfel încât vei scăpa de durerile de cap şi de maldarul de şerveţele, în timp ce coada-şoricelului stimulează circulaţia şi ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie.

CUM ÎL PREPARI: Pune într-o cană cu apă clocotită câte o linguriâă din ambele plante, acoperă cu o farfurioară şi lasă la infuzat cam 3-5 minute.

Ceai de papadie, trifoi roşu şi gălbenele
TRATEAZĂ: dureri de burtă şi balonări
La toate aceste „trileme alimentare” avem un singur răspuns: infuzia de păpădie, trifoi roşu şi galbenele.

Păpădia ajută la eliminarea toxinelor din ficat, trifoiul roşu stimulează funcţiile hepatice, iar gălbenelele calmează durerile de stomac.

CUM ÎL PREPARI: Combină într-o cană cu apă fiartă câte o linguriţă din fiecare plantă şi lasă la infuzat 5 minute.

Ceai de trifoi şi cimbru
TRATEAZĂ: durerile în gât
Trifoiul este un anestezic natural, ceea ce înseamnă ca după o zi de băut ceai cald nu vei mai simţi arsuri în gât. Şi în timp ce trifoiul îţi calmează durerea, cimbrul îţi curăţa eficient gâtul de iritaţii.

CUM ÎL PREPARI: Combină într-o cană cu apă fiartă câte o linguriţă din fiecare plantă şi lasă la infuzat 4 minute.

Infuzie cu gust de vara
Ca să-ţi întăreşti sistemul imunitar, adaugă în infuzia de ceai verde sau negru: 1 băţ de scorţişoară, o jumătate de linguriţă de ghimbir, 1 bucăţică de cardamom şi 1 linguriţă de miere. Infuzează pentru 3-5 minute şi savurează gustul exotic al verii, chiar dacă afaraăe frig, ninge şi viscoleşte!


Distribuie
..