Greșeli de igienă pe care le faci vara

Distribuie

Umiditatea și căldura pot crește incidența de apariție a infecțiilor vaginale și urinare. 75% dintre femei au avut, cel puțin o dată în viață o infecție vaginală. O igienă intimă potrivită poate preveni aceste probleme.

În timpul verii, femeile fac cel puțin șase greșeli când vine vorba de igiena zonei intime.

Stau prea mult timp așezate

În afara faptului că statul jos afectează postura și coloana vertebrală, acesta crește riscul infecțiilor cu ciuperci. Statul jos crește temperatura, umezeala și fricțiunea din zona intimă creând condițiile perfecte pentru dezvoltarea ciupercilor și apariția infecțiilor vaginale și urinare. Ridică-te cel puțin o dată pe oră și fă câțiva pași.

Folosesc șervețele umede

Se estimează că 20 – 40% dintre femei folosesc șervețele umede pentru zona intimă. Întreabă-ți medicul ginecolog despre șervețelele umede și soluțiile ce promit curățenia acestei zone sensibile. Vei afla că acestea cresc riscul iritațiilor și a infecțiilor vaginale. Zona intimă are un sistem propriu de curățare, așa că șervețelele nu au ce să caute în geanta ta.

Nu schimbă suficient de des produsele de igienă intimă

Vara, tampoanele, absorbantele sau pad-urile zilnice trebuie schimbate mai des pentru a preveni iritațiile și infecțiile ce pot apărea. Schimbarea brandurilor folosite din când în când este necesară și trebuie evitate produsele parfumate ce pot irita zonele sensibile.

Folosesc lenjerie din materiale nepotrivite

Mătasea sau poliesterul pot reține umezeala, deci pot favoriza apariția anumitor ciuperci.  Se impune alegerea bumbacului pentru că acesta e un material lejer ce lasă pielea să respire și nu produce iritații.

Poartă costumul de baie ud

Un costum de baie ud sau umed favorizează apariția infecțiilor urinare, iar în combinație cu căldura poate duce și la apariția infecțiilor cu ciuperci. Încearcă să nu porți costumul de baie mai mult decât trebuie și spală-l întotdeauna de mână cu apă călduță după fiecare ieșire la piscină sau baie în mare.

unica.ro.


Distribuie