Greșeli care duc la HEMOROIZI

Distribuie

Hemoroizii sunt structuri sinusoidale, care apar în interiorul canalului anal și ajută la controlul scaunului. Aceste structuri pot deveni patalogice, mai ales în urma constipației. Află care sunt cele mai frecvente greșeli care duc la hemoroizi.

Hemoroizii pot fi localizați în interiorul anusului – hemoroizi interni, ori pot apărea sub piele, în jurul anusului – hemoroizi externi. Sunt o problemă comună, statisticile arătând că până la 50 de ani, aproximativ jumătate dintre adulți s-au confruntat cu mâncărimi, disconfort și alte semnale care anunță prezența hemoroizilor, scrie unica.ro.

Hemoroizii fac parte din anatomia omului, dar sunt numeroase greșeli care duc la umflarea și inflamarea lor.

Cauzele hemoroizilor

Inflamarea hemoroizilor poate fi prevenită, dacă ții cont de câteva lucruri. Una dintre cele mai comune greșeli care duce la apariția hemoroizilor o reprezintă grăbirea de a finaliza tranzitul intestinal. La fel e periculos este să amâni mersul la toaletă.

Este foarte important să îți reglezi tranzitul intestinal. Diareea sau constipația duc la apariția hemoroizilor, așa că ai grijă să consumi alimente care să te ferească de aceste probleme. Ai nevoie de o alimentație bogată în fibre și în legume și fructe proaspete.

Ține-ți greutatea sub control! Kilogramele în plus de pe abdomen cresc presiunea asupra venelor pelvine și favorizează apariția hemoroizilor.

Dacă practici sexul anal, trebuie să știi că ai un risc mai mare de a avea hemoroizi.

Sedentarismul crește riscul apariției hemoroizilor. Dacă lucrezi de pe scaun, încearcă să te ridici la fiecare 50 de minute, pentru 5 minute. În plus, include în stilul tău de viață cel puțin 20 de minute de exerciții fizice pe zi.

Spală-te cu apă după fiecare scaun. Dacă respecți regulile de igienă, poți preveni apariția hemoroizilor.

Cum știi că ai hemoroizi

Printre simptomele hemoroizilor se numără sângerare în timpul tranzitului intestinal (sângele este roșu aprins și se observă pe hârtia igienică), mâncărimi ale anusului, durere și disconfort în timpul scaunului sau umflături în jurul anului.


Distribuie
..