Grecesc, polinezian sau egiptean? Spune-mi cum arată piciorul tău, ca să-ți spun CINE ești cu adevărat

Distribuie

Te-ai gândit vreodată că membrele care te susțin pe în viață, picioarele, spun mai mult despre originea ta decât alte trăsături? Uite cine ești, în funcție de forma lor!

Dacă degetul al doilea de la picior este cel mai lung, urmat de cel mare și apoi de restul de trei… ai un picior tip grecesc. A fost numit așa deoarece apare în sculpturile vechi grecești. Cercetează-le cu atenție și vei observa acest detaliu. Tu îți lași greutatea pe partea din față a piciorului. Cam 15% dintre oameni au membrele inferioare așa.

Dacă degetele picioarelor au formă asemănătoare și lungime aproape egală, atunci ești tipul polinezian. La fel ca cel de mai sus, aceste picioare sunt întâlnite în artă, la tablourile lui Gaugain. Cam 25% dintre oameni sunt caracterizați de această morfologie a piciorului.

Cel mai des întâlnit tip de picior este cel egiptean, prezent la 60% dintre oameni. Îl poți vedea la statuile faraonilor – degetul mare se detașează de restul prin mărime, urmând ca celelalte să piardă din înălțime descrescător. Din păcate, este și cel mai expus picior la bătături și artroză metatarsofalangiană. 

euforia.tv.


Distribuie