Grătarul, cura de slăbire simplă și gustoasă

Distribuie

Vremea caldă face casă bună cu slăbirea. Iar fumul apetisant al legumelor și cărnurilor la grătar este cel mai bun preludiu al unor mese delicioase, care vă pot ajuta să slăbiți.

Să fim serioși: deși grătarul este contestat de multe ori din cauza compușilor care se pot dezvolta pe crustele de cărnuri prea bine făcute, puține persoane gătesc la abur. Pentru toți ceilalți, grătarul rămâne metoda favorită de a găti în sezonul cald. Iar dacă se respectă câteva reguli simple, grătarul se poate transforma în cea mai ușoară și gustoasă cură de slăbire.

Dieteticienii americani fac perioadic lobby pentru grătarele corect făcute. Și de ce n-ați ieși puțin din rutina micilor și cârnaților pentru a scăpa de burtă, celulită și alte asemenea neplăceri respectând câteva reguli simple?

Una ar fi să mai renunțati la porcul care e pe cale să se termine prin rezervele strategice din congelatoare și să faceți provizii de curcan! Ați scăpați de grăsimea care topită și arsă, e ca un fel de atentat la adresa arterelor. Însă nimeni nu vă împiedică să puneți pe grătar creveți, calamar, sardine, scrumbii!

La fel de bine, nu ezitați să asezonați minunile marine cu dovlecei, ardei roșu și roșii și ciuperci suculente. Grătarul caramelizează zaharurile din vegetale, iar gustul este unul senzațional, la un număr redus de calorii.

Vă puteți pregăti chiar și desertul așa: ananasul la grătar, combinat cu iaurt și o linguriță de miere vă va face să uitați de prăjiturile hipercalorice. Bine, chiar dacă o faceți câteva săptămâni și tot se va vedea pe cântar.

Aveți totuși grijă să nu ardeți cărnurile prea mult, pentru a nu consuma la pachet cu mesele delicioase și compuși carcinogeni.

oanacuzino.ro


Distribuie
..