Gata cu DURERILE MENSTRUALE! Scapă de crampe cu vitamine şi căldură

Distribuie

Multe femei suferă de crampe menstruale, atât înaintea menstruației, cât și în timpul. Sunt dureroare, inconfortabile și îți fac zilele mai dificile. Citește mai departe cum poți scăpa de crampele menstruale cu vitamine, căldură și alte metode simple.

Crampele menstruale îți fac viața mai amară în fiecare lună, iar multe femei nici nu se pot da jos din pat din cauza durerilor insuportabile pe care le simt. Termenul medical pentru durerile menstruale este „dismenoree” și este una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite în cazul femeilor care au deja copii, scrie unica.ro.

Schimbarea hormonală ce are loc în organismul tău poate determina producția crescută de prostaglandină, o substanță din cauza căreia uterul se contractă în timpul menstruației, iar tu resimți acele dureri.

Cum poți scăpa de crampele menstruale

Una dintre cele mai simple metode de a scăpa de durerile dinainte sau din timpul menstruației este să pui o sticlă cu apă caldă sau o pernuță care se încălzește exact pe zona dureroasă. Căldura ajută la dilatarea vaselor de sânge din zona afectată și astfel durerile devin mai suportabile sau chiar dispar cu totul în cazurile fericite.

Dacă această variantă nu este îndeajuns pentru tine, poți încerca să iei vitamina E, cu două zile înaintea de apariția crampelor menstruale și să iei zilnic, până în primele trei zile de menstruație. Unele microstudii au arătat că și vitaminele B1, B6 și uleiul de pește ar putea ajuta în acest caz.

Exercițiile fizice te pot scăpa de durerile menstruale

Deja știi prea bine că sportul este foarte sănătos și ar trebui să faci mișcare cu orice ocazie. Află că exercițiile te pot scăpa și de crampele menstruale foarte dureroase. Este foarte important să îți dezvolți acest obicei: cinci zile pe săptămână să faci mișcare cel puțin 30 de minute, astfel durerea devine în timp mult mai suportabilă.

Dacă nu funcționează nimic

Dacă ai încercat și pastilele anti-inflamatoare (cele care conțin ibuprofen sunt recomandate în cazul crampelor menstruale) și celelalte variante menționate mai sus, însă crampele menstruale sunt la fel de dureroase pentru tine, ar trebui să mergi la medic ca să afli dacă nu cumva suferi de endometrioză.


Distribuie