Fructele uscate sunt mai sănătoase decât credeam. Iată motivul

Distribuie

Prin uscare, fructele îşi pierd o mare parte din vitamina C, dar şi valorile nutritive. Însă beneficiile fructelor uscate sunt în faptul că îşi păstrează integral nivelul de fibre şi de fier.

Caisele uscate, de exemplu, au conţinut ridicat de calciu, fosfor, potasiu, fier şi zinc. Cinci caise proaspeteconţin aproimativ 75 de calorii şi în jur de 15 grame de zahăr. În plus, sunt dulci, aromate, pot înlocui un deşertşi alte dulciuri şi dau senzaţia de saţietate, potrivit adevărul.ro.

Pe de altă parte, aceeaşi cantitate de caise uscate conţin 313 calorii. Tot că o comparaţie, o caisă proaspătăconţine 90 de miligrame de potasiu, în schimb o caisă uscată are doar 40 de grame de potasiu.

Merele uscate, fără adaos de zahăr, sunt foarte bogate în fibre şi potasiu: 150 de grame de mere uscate conţin 387 de miligrame de potasiu (11% din doză recomandată zilnic). Merele sunt sărace în grăsimi şi au un nivel ridicat de fibre dietetice, aproximativ 8 grame din 150 de grame de mere, sau 30% din doză zilnică recomandată.

Stafidele au un conţinut ridicat de vitamina B 6, de fier şi potasiu. Sunt pline de fibre, 150 de grame de stafideconţinând 21% din cantitatea zilnică recomandată, aproximativ 5 grame. Însă aveţi grijă, o porţie de stafide are 434 de calorii.

Prunele uscate pot reprezenta o sursă bună de fibre. Sunt bogate în vitamina D, potasiu, vitaminele B6 şi A. Oporţie de prune deshidratate conţine 418 calorii.

Smochinele pot fi folosite în multe reţete pentru produse de patiserie, în locul grăsimii. Se poate înlocuijumătate din cantitatea de grăsime recomandă cu piure de smochine. Smochinele uscate conţin calciu, fibre, potasiu, magneziu, fier şi vitamina K.

realitatea.net


Distribuie
..