Foloseşti acasă BECURI ECONOMICE? Iată cât de periculoase sunt

Distribuie

În efortul de a reduce cheltuielile, multă lume s-a grăbit la magazine pentru a înlocui becurile standard cu nouă generație de becuri concepute să economisească energie.
Uniunea Europeană a dat chiar directive pentru a înlocui becurile clasice cu aceste noi becuri.

Cu toate acestea, nouă generație de becuri eficiente energetic este atât de toxică încât Agenția Americană de Protecția Mediului a creat un protocol de urgență care trebuie urmat în cazul spargerii unui bec, din cauza gazelor care sunt eliberate.

Când sunt sparte într-o încăpere, aceste becuri cresc de 20 de ori concentrația maximă de mercur acceptabilă în aer, vapori periculoși care pot afecta organese vitale, arată Asociația Germană pentru Protecția Consumatorului.

În efortul de a reduce cheltuielile, multă lume s-a grăbit la magazine pentru a înlocui becurile standard cu nouă generație de becuri concepute să economisească energie. Cu toate acestea, nouă generație de becuri eficiente energetic este atât de toxică încât Agenția Americană de Protecția Mediului a creat un protocol de urgență care trebuie urmat în cazul spargerii unui bec, din cauza gazelor care sunt eliberate.

Când sunt sparte într-o încăpere, aceste becuri cresc de 20 de ori concentrația maximă de mercur acceptabilă în aer, vapori periculoși care pot afecta organese vitale, arată Asociația Germană pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, becurile eficiente energetic poate provocă amețeală, dureri de cap, migrene, convulsii, oboseală, capacitate redusă de concentrare și anxietate.

Conțin mercur

Mercurul este o neurotoxină puternică, deosebit de periculoasă pentru femeile gravide și pentru copii. Este deosebit de toxic pentru creier, sistemul nervos, ficat și rinichi. De asemenea, poate afecta sistemul cardiovascular, imunitar și pe cel de reproducere. Mercurul poate duce la anxietate, insomnie, pierderi de memorie, dureri de cap și chiar Alzheimer.

Pot cauza cancer

Potrivit unei cercetări realizate de specialiști germani, aceste becuri conțin agenți cancerigeni toxici care ar putea cauza cancer. Fenolul este un compus organic aromatic volatil. Stirenul este un derivat al benzenului, un lichid incolor care se evaporă și are un miros dulce.

Emit radiații UV

Chiar dacă pare greu de crezut, becurile economice emit radiații UV-B și UV-C, dăunătoare pentru piele și pentru ochi. Radiația de la aceste becuri atacă direct sistemul imunitar și atacă țesuturile pielii, împiedicând formarea corespunzătoare de vitamină D.
Cu alte cuvinte, aceste becuri sunt atât de toxice încât nici măcar nu ar trebui aruncate într-un gunoi obișnuit. Sunt considerate de specialiști deșeuri periculoase. Dacă ai spart un bec în casă, strânge cioburile cu mănuși, nu cu aspiratorul, care poate împrăștia particulele de mercur. Deschide larg ferestrele și lasă încăperea să se aerisească cel puțin 15 minute.

Din nefericire, becurile incandescente nu se mai găsesc în prezent pe piață.

observator.tv.


Distribuie
..