EXPLICAŢIA SPECIALISTULUI: De ce apare CELULITA şi cum scăpăm de ea

Distribuie

Celulita este una dintre cele mai complicate probleme pe care le poate avea o femeie. Chiar dacă deseori suntem dispuse să muncim mult pentru a preveni şi a trata apariţia celulitei, este important să depunem efort şi să o tratăm la timp.

Pentru a înţelege cauzele apariţiei şi consecinţele celulitei care apare în mod special pe fese, am apelat la specialistul cosmetolog Valentina Cebotari.

„Nu există o anumită vârstă de apariţie a celulitei. În majoritatea cazurilor aceasta este datorată unei alimentaţii necorespunzătoare cu excese de: grăsimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve şi aditivi alimentari. Şi lipsa exerciţiilor fizice regulate poate fi un motiv de apariţie a celulitei. M-am lovit de situaţii când aceasta a apărut din cauza stresului, dereglărilor hormonale, consumului de cafea, alcool, tutun, etc”.

Pentru a trata celulita, se efectuează o cercetare care conţine:

– cauza apariţiei;

– forma pe care o are;

– după care, se stabileşte alimentele care pot fi consumate şi cele strict interzise;

– se efectuează tratamentul.

Dacă nu este tratată în faza incipientă, celulita avansează, fără nici o şansă de regresie. Pe măsură ce trece timpul, celulele adiapoase anormale se încapsulează, se transformă în noduli celulitici, îmbrăcaţi într-o membrană care se distruge foarte greu.

Specialistul spune că pentru a preveni apariţia acestei alterări a ţesutului, primul lucru pe care trebuie să-l facă o femeie, este să adopte un regim alimentar echilibrat. Se recomandă eliminarea grăsimilor, carbohidraţilor, băuturilor carbo-gazoase şi cafeaua. Se bea cel puţin 2 – 3 litri de apă pe zi.

„Femeilor recomandăm şi tratamente corporale, cu produse anticelulitice eficiente, de calitate. În cazul celulitei vechi, tratamentele calde sunt obligatorii, într-o primă fază, pentru topirea şi înmuierea nodurilor incapsulaţi. În cazul celulitei recent apărute, recomandăm efectuarea tratamentului corporal la rece sau fără efect termic”, a mai spus Valentina Cebotari.


Distribuie