Ei v-au spus că pentru sănătate este bine să consumaţi dimineaţa un pahar de apă cu lămâie. Dar iată ce NU v-au spus

Distribuie

Toată lumea ştie că este bine să consumi dimineaţa un pahar de apă cu lămâie, căci este foarte benefic pentru sănătate. Dacă beţi un pahar de apă caldă cu lămâie pe stomacul gol o să aveţi parte de multe beneficii.

Sucul de lămâie este bogat în potasiu, antioxidanţi, flavonoide, proteine şi vitaminele B şi C. De asemenea el are capacitatea de a întări imunitatea împotriva viruşilor.

Consumul de apă cu lămâie întăreşte sistemul imunitar şi contribuie mult la lupta împotriva infecţiilor prin conţinutul înalt de bioflavonoide, cum ar fi magneziu, calciul, pectina şi acidul citric.

În plus prin această procedură se curăţă organismul, se menţine echilibrul pH-ului şi cel al greutăţii corpului, fiind totodată şi un mare beneficiu pentru lupta cu problemele digestive.

Mai aveţi nevoie de argumente pentru a începe să consumaţi apă cu lămâie?

16 moduri în care apa de lămâie întăreşte sănătatea

 1. Reducerea greutăţii

Apa cu lămâie regulează nivelul de zahăr în sânge şi ajută astfel la menţinerea unei greutăţi normale a organismului. Ea conţine pectină, care reduce pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că veţi mânca mai puţin pe parcursul zilei.

 1. Sistemul imunitar

De asemenea se cunoaşte că apa cu lămâie ajută la funcţionarea sistemului limfatic, care este în strânsă legătură cu sistemul nostru imunitar.

 1. Gripa şi răceala

Lămâia este bogată în vitamina C. Ea întăreşte sistemul imunitar şi are o mulţime de efecte antibacteriale şi antivirale. Iată de ce această băutură este un medicament extraordinar împotriva gripei şi răcelii.

 1. Acneea

Consumul de apă cu lămâie dimineaţa metabolizează acizii din organism, ceea ce previne apariţia acneei.

 1. Constipaţie

Apa cu lămâie vă scapă de constipaţie şi previne apariţia ei prin regularea proceselor din intestin. Fără nici o îndoială apa cu lămâie este minunată pentru tractul digestiv.

 1. Pietre la rinichi

Lămâia conţine potasiu care activează citraţii din urină, prevenind astfel apariţia oxalaţilor şi eliminând totodată pietrele la rinichi.

 1. Vezica biliară

Consumul de apă cu lămâie în timpul mesei reduce durerea legată de pietre la vezica biliară.

 1. Reflux gastroesofagian

Apa cu lămâie poate înlocui preparatele antiacide convenţionale.

 1. Colita

Puteţi echilibra nivelul pH-ului prin consumul de apă cu lămâie. Colita reprezintă un dezechilibru în raportul dintre alcaline şi acizi în organism.

 1. Fibromialgia

Oameni ce suferă de această boală pot atinge rezultate semnificative combinând consumul de apă cu lămâie şi exerciţiile fizice.

 1. Durerea şi inflamarea articulaţiilor

Apa cu lămâie micşorează concentraţia de acid uric în articulaţii şi reduce inflamaţia lor. De asemenea ea inhibă durerile cauzate de artrită.

 1. Inflamaţiile

Principala cauză a inflamaţiei ţesuturilor este aciditatea. Acest fruct are proprietăţi anti-inflamatorii care neutralizează aciditatea.

 1. Sănătatea unghiilor

Apa cu lămâie face unghiile mai rezistente şi curăţă petele albe.

 1. Durerile musculare

Apa cu lămâie are capacitatea de a reduce durerile musculare. Nu uitaţi să o consumaţi după ce depuneţi un efort fizic considerabil.

 1. Pofta de alcool

Consumaţi apă cu lămâie în timpul petrecerilor şi veţi scăpa de pofta de alcool.

 1. Boli cauzate de produse alimentare

Apa cu lămâie vă poate ajuta să evitaţi orice fel de otrăvire alimentară.

sanatosi.com.


Distribuie
..