Eficienţa şi consecinţele albirii dinţilor în cabinetele stomatologice din Moldova. Recomandările Specialistului

Distribuie

În zilele noastre, există o multitudine de sisteme destinate albirii dinţilor. Dacă albirea dinţilor este recomandată tuturor oamenilor, dacă nu are efecte secundare şi dacă în Moldova oamenii apelează frecvent la această procedură, vom afla de la specialistul stomatolog.

 Înainte de a vorbi despre procedura de albire a dinţilor, trebuie să vorbim despre sănătatea dinţilor. Nu poţi avea una fără cealaltă. Primul pas spre un zâmbet de invidiat este la cabinetul stomatologic. 

Foarte multe persoane se aşteaptă să existe un leac minune care să elimine toate problemele şi să înălbească dantura peste noapte, dar din păcate această dorinţă este ireală.

Zâmbetul reuşeşte să ne definească, să ne apropie şi să spună mai mult decât pot să o facă o mie de cuvinte.

De aceea, o dantură de un alb strălucitor poate fi uneori cheia succesului.

Numai după ce problemele de sănătate stomatologică au fost rezolvate, putem vorbi şi despre partea estetică, spune medicul stomatolog Natalia Cucu.

Întrebată dacă această procedură este contraindicată unor persoane, medicul a răspuns că albirea dinţilor este în principiu recomandată persoanelor care au dinţi sănătoşi – care nu au fost supuşi multor tratamente – şi gingii fără probleme.

Hipersensibilitatea dentinară şi dinţii cu fluoroze sunt contraindicaţii ale albirii dentare.

”Această procedură este destul de accesibilă, motiv pentru care a crescut considerabil şi numărul pacienţilor din ţara noastră, în special tinerii, care se adresează la clinicile stomatologice pentru înălbirea dinţilor”, spune specialistul.

Procedura durează diferit, în dependenţă de metoda pe care a recomnadat-o medicul stomatolog. Există câteva metode de înălbire a danturii, mecanică şi chimică, cea mecanică fiind mai superficială şi mai accesibilă, iar chimică, mai profundă.

Potrivit Nataliei Cucu, procedura mecanică durează maxim o oră, iar cea chimică, dacă se face la clinică, 15-30 minute, (depinde de sistemul utilizat, concentraţia preparatului utilizat).

”Recomand pacienţilor mei procedura chimică, deoarece deşi e relativ mai scumpă, are ca rezultat însăşi albirea ţesutului dur dentar. Totodată aceasta poate oferi o albire cu 1-2-3 nuanţe”, informeză medicul stomatolog.

Natalia ne-a asigurat că atâta timp cât procedura de albire a dinţilor este făcută cu inteligenţă, aplicată individual- dozată calitativ şi cantitativ în mod raţional, nu are consecinţe negative.


Distribuie
..