Efectele CAFELEI asupra ciclului menstrual

Distribuie

Specialiştii au ajuns la concluzia că femeile care consumă cantităţi mari de cafea, mai ales în timpul perioadei menstruale, au dureri menstruale mai intense.

Consumul de cafea, dar şi de băuturi pe bază de cofeină poate agrava simptomele sindromului premenstrual. Astfel, crampele, durerile de cap, durerile de sâni, oboseala sau balonarea pot fi mai accentuate în timpul perioadei menstruale, la femeile care consumă cantităţi mari de cafea. Cofeina accelerează bătăile inimii şi creşte tensiunea arterială, efecte care stimulează la rândul lor anxietatea, duc la tulburări de somn sau la oboseală excesivă.

Pentru a te asigura că nu vei suferi mai mult în perioada menstruaţiei, redu consumul de cafea la maxim două ceşti pe zi. De asemenea, hidratează-te corespunzător. Cei doi litri de apă pe zi, recomandaţi de medici, sunt obligatorii!

Atunci când au loc schimbări hormonale în organism, cum se întâmplă la menstruaţie, sistemul tău imunitar este vulnerabil. În aceste condiţii, un consum mare de cafea îţi poate afecta organismul mai mult decât într-o altă perioadă a lunii.

Şi durerile de sâni se vor accentua dacă vei consuma prea multă cafea în timpul menstruaţiei. Majoritatea femeilor simt aceste dureri în perioada menstruală, deoarece ţesutul mamar se inflamează, ca urmare a retenţiei de apă. Dacă adăugăm în acest context şi o cantitate mare de cofeină, durerile de sâni vor fi şi mai puternice.

Un studiu coordonat de Jurnalul American de Epidemiologie a scos la iveală faptul că femeile care consumă cafea sau alte băuturi pe bază de cofeină, în perioada menstruală, sângerează mai puţin în timpul perioadei menstruale. Însă acest lucru nu este deloc îmbucurător – cofeina îngreunează circulaţia sangvină de la nivelul uterului, fapt care poate duce chiar şi la diverse afecţiuni ori la menstruaţii neregulate.

unica.ro.


Distribuie
..