Dureri care NU trebuie IGNORATE niciodată

Distribuie

O durere puternică, care te trezește în toiul nopții sau te face să îți întrerupi activitățile zilnice, nu ar trebui niciodată ignorată. Vezi când ar trebui să ceri ajutor de urgență.

Durerea de cap

Durerea de cap este foarte comună și apare, de obicei, din cauza stresului, a alcoolului sau oboselii. În acest caz, îți trece cu un calmant sau cu o noapte bună de odihnă, însă nu întotdeauna soluțiile sunt atât de simple. Când durerea este intensă și bruscă, trebuie să ceri ajutor de urgență, deoarece ar putea fi vorba de un accident cerebral, potrivit prevention.com. La fel de periculoasă este și durerea de cap însoțită de febră, durere sau amorțeală a gâtului și iritații, pentru că poate fi vorba de meningită.

Durerea abdominală

Durerea abdominală este un alt simptom care apare frecvent și care este inofensiv de cele mai multe ori. Când se manifestă, însă, în partea dreaptă, ar putea fi vorba de apedincită sau probleme cu fierea și este nevoie de ajutor medical de urgență. Durerea abdominală însoțită de stări de vomă frecvente sau sânge în scaun trebuie, de asemenea, să te alarmeze.

Durerea în piept

Cum infacrtul este prima cauză de deces atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, durerea bruscă în piept nu ar trebui niciodată ignorată. Când este însoțită de dificultăți de respirație, transpirații ori durere care iradiază în gât, fălci sau brațe, trebuie evaluată urgent de un medic.

Dificultăți de respirație

Dificultățile de respirație se numără printre cea mai comună cauză de prezentare la urgențe, potrivit specialiștilor. Principala cauză este astmul, dar sunt și alte afecțiuni care se manifestă astfel. Vizita la Urgențe este obligatorie de fiecare dată când ai dificultăți de respirație.

unica.ro.


Distribuie
..