Durerea de OVARE – ce înseamnă şi care sunt cauzele

Distribuie

Durerea de ovare poate să fie continuă sau intermitentă, mai uşoară sau mai gravă, ascuţită sau surdă. Însă oricum ai resimţi-o, trebuie să mergi la doctor pentru a vedea care sunt cauzele.

Ce este durerea de ovare

Durerea de ovare este localizată în abdomenul inferior şi, în funcţie de cauză, poate să radieze în zona lombară sau în coapse. Durerea poate fi intermitentă sau continuă şi o poţi resimţi ca o senzaţie de înţepătură, arsură sau o durere surdă.

Uneori, durerea este abia perceptibilă, alteori e foarte gravă. Poate să se înrăutăţească în anumite situaţii, de exemplu atunci când urinezi sau când faci efort fizic.

Ce cauze are durerea de ovare

În ciuda miturilor, durerea de ovare nu este provocată de frig, chiar dacă porţi bluze scurte sau pantaloni cu talie joasă. Deci dacă simţi o durere în zona pelvină, nu trebuie să o pui pe seama frigului şi să o ignori, ci trebuie să mergi la medic pentru un diagnostic deoarece cauzele pot fi destul de grave.Iată ce boli pot să provoace durere de ovare:

1. Chisturile ovariene

Sunt foarte des întâlnite şi de obicei trec de la sine, dar uneori pot duce la complicaţii grave. Deci dacă bănuieşti că ai un chist, mergi imediat la medic. Pe lângă durere de ovare, ele pot provoca menstruaţii neregulate, balonare, durere la contactul sexual sau în timpul scaunului.

2. Boala inflamatorie pelvină

Se mai numeşte anexită sau „răceală la ovare”, dar nu are nicio legătură cu frigul, cu răceala sau gripa. Boala inflamatorie pelvină este o infecţie a ovarelor, uterului şi trompelor uterine provocată de obicei de o boală cu transmitere sexuală netratată, de exemplu gonoreea sau chlamydia. Alte simptome sunt: mirosul vaginal, secreţiile vaginale anormale, durerea la contactul sexual, sângerările între menstruaţii. Dacă bănuieşti că ai putea suferi de boala inflamatori pelvină, va trebui să mergi la medic pentru că vei avea nevoie de un tratament cu antibiotice.

3. Endometrioza

Este o afecţiune dureroasă, în care endomentrul creşte şi în afara uterului, iar la menstruaţie nu poate fi eliminat. Pe lângă durere de ovare, mai provoacă menstruaţie abundentă şi dureroasă, infertilitate, durere la contactul sexual.

4. Tumori ovariene

Tumorile ovariene benigne sau maligne se manifestă prin durere de ovare, balonare, indigestie, nevoia frecventă de a urina, constipaţie sau diaree, scădere în greutate.

unica.ro.


Distribuie
..