Durerea cumplită de dinţi o poţi ameliora cu aceste alimente

Distribuie

Migrenele sau durerile de dinţi vă pot strica ziua, mai ales dacă apar din senin şi nu puteţi să vă duceţi imediat la medic. Nu intraţi în panică, pentru că leacul se află mai aproape decât credeţi, chiar în cămară.

Ceapă contra durerilor de cap

Sub straturile de foi, ceapa conţine uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine şi multe alte substanţe active.

Ceapa este aliat de nădejde în cazul migrenelor, ea tratând cu succes durerile insuportabile de cap. În cazul în care vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, tăiaţi ceapa rondele şi aplicaţi comprese în zona cefei, dar şi pe tâmple.

Ardeiul alungă durerea de dinţi

Durerile de dinţi sunt deseori foarte puternice şi de cele mai multe ori întâlnirea cu medicul stomatolog nu se poate face imediat. Pentru a alina durerea, striviţi un ardei iute şi aplicaţi zeama acestuia direct pe dinte.

Atenţie, însă! Nu folosiţi metoda decât dacă sunteţi obişnuit cu usturimea provocată de ardei. În caz contrar, apelaţi la usturoi. Mestecaţi un căţel de usturoi mai multă vreme, în dreptul dintelui cu probleme.

Varza alină durerile musculare

Durerile musculare sau reumatice pot fi alinate. Aplicaţi cataplasme cu foi de varză pe toată zona dureroasă, de trei ori pe zi. Durerea trece lent, aşa că lăsaţi varza să acţioneze mai mult timp. Seara se schimbă cataplasma şi se lasă toată noaptea.

Morcovi contra durerilor de stomac

Morcovii sunt bogaţi în vitamina A, de aceea ajută la orice problemă a pielii, însă acţionează şi împotriva bolilor de stomac. Suferiţi de o gastrită supărătoare? Morcovii calmează durerile de stomac. Preparaţi un suc din 150 g morcovi, la care trebuie să adăugaţi apă şi miere. Beţi de 3 ori pe zi.

Cartofii ameliorează durerile de spate

Durerile de spate se tratează cu cartofi fierţi în coajă. Aceştia îmbunătăţesc circulaţia şi relaxează musculatura.

Aveţi nevoie de cartofi, pe care îi fierbeţi în coajă, şi o pânză în care să puneţi cartofii zdrobiţi. “Sacul” se pune cât mai fierbinte pe spate, se acoperă cu un prosop şi o pătură şi se lasă să acţioneze până ce se răcesc cartofii.


Distribuie
..