Dieta de detoxificare a ficatului bolnav

Distribuie

Imunitatea scăzută, apariţia infecţiilor şi a alergiilor, căderea părului, uscarea pielii, toate sunt semne ale unui ficat bolnav şi slăbit. Cauzele care duc la această stare pot fi legate de alcool, consumul exagerat de dulciuri, de medicamente, o alimentaţie incorectă şi dereglată.

Ajungem la o etapă în care ficatul nostru are nevoie de o detoxificare completă, calitativă şi sănătoasă.  Ficatul luptă în fiecare zi cu tot felul de lipide. Dieta de detoxificare a ficatului presupune în rimul rând eliminarea mâncărilor grase şi care conţin proteine şi acizi graşi Omega 3. În aceeaşi ordine de idei trebuie să evităm şi consumul de alcool.

Prăjelile contribuie substanţial la îmbolnăvirea ficatului şi slăbirea acestuia.

Regimul alimentar în bolile de ficat este diferit, în funcţie de bolnav.

– Spre exemplu, regimul alimentar în ciroză este mult mai restrict decât regimul alimentar în hepatită cronică.

– Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesită regim alimentar suplimentar, deosebit,

Pentru prevenirea bolilor de ficat, în primul rând trebuie să avem:

o alimentaţie bogată în glucide (dulciuri, făinoase);

un consum moderat de grăsimi, în special animale;

proteine în cantitate normală;

consum limitat de sare;

Alimentele permise:

Ciorbe şi supe din carne de pui sau de vită,

Cartofi piure, copţi în ulei sau în unt,

Carne friptă: pui, vită, iepure de casă, curcan,

Mezeluri: şuncă de Praga, parizier slab condimentat,

Paste făinoase de orice fel,

Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,

Condimente: pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, etc.


Distribuie
..