DEMONSTRAT: Optimismul mamei decide sexul copilului

Distribuie

Atunci când în viaţa unui cuplu apare noutatea că vor avea un bebeluş, primul lucru la care se gândesc părinţii este: va fi fată sau băiat? Există nenumărate calcule, care pot determina sexul copilului, dar cât de adevărate sunt acestea? Vă propunem cîteva metode testate medical, care vă pot ajuta să aveţi în funcţie de dorinţă: fie un băieţel, fie o fetiţă.

Deşi se credea că sexul copilului nu poate fi ales, revoluţia tehnico-ştiinţifică demonstrează că acest lucru este posibil.

Multe cupluri doresc să aibă un copil de un anumit sex fie din propriile dorinţe, fie pentru a crea echilibru în familie. Clinicile din toată lumea oferă condiţii de a alege sexul copilului. Selectarea sexului copilului se efectuează în felul următor: fiecare ovul conţine un cromozom X, în timp ce spermatozoizii conţin fie un cromzom X, fie un cromozom Y. Când un spermatozoid care conţine un cromozom X fertilitează un ovul, se va naşte o fetiţă, iar atunci când un spermatozoiod va conţine un cromozom Y fertilizează un ovul, se va naşte un băiat.

În general, există 50% şanse de a avea un băiat sau o fetiţă, iar tehnicile de selectare ale sexului copilului există pentru a mări şansele de a avea un copil de un anumit sex.

Toate metodele existente au la bază puţine explicaţii ştiinţifice, dar cert este faptul că sunt eficiente. Anual se fac cercetări de îmbunătăţire a tehnologiilor, pentru ca un cuplu să fie sigur atunci când se hotărăşte să aibă un copil de un anumit sex.

Motivele pentru care părinţii apelează la selectarea sexului copilului sunt diferite. Acestea variază începând de la evitarea bolilor genetice: cuplurile se tem să nu transmită anumite boli genetice copiilor lor. Spre exemplu hemofilia, care este asociată bărbaţilor. Cuplurile care au deja o fetiţă, vor să creeze un echilibru familial şi al doilea copil vor să fie un băiat.

Atâta timp cât familiile urmează metode sănătoase şi care nu pun în pericol sarcina sau sănătatea mamei, puteţi alege orice metodă care să vă ajute să aveţi sexul copilului dorit.

Conform unor studii, optimismul mamei detemină sexul copilului. Cu cât mama este mai optimistă, cu atât are mai multe şanse să nască un băieţel.

Dar tu, vrei fetiţă sau băiat?


Distribuie
..