De ce TREBUIE să mănânci seminţe de floarea-soarelui! 5 superbeneficii UIMITOARE pentru sănătatea ta

Distribuie

Floarea-soarelui este plină de beneficii pentru sănătate. Le poţi găsi întregul an şi doar o mână de seminţe poate însemna o îmbunătăţire esenţială a modului în care te simţi. Vezi mai jos cum anume îţi influenţează seminţele de floarea soarelui, starea de sănătate.

Iată o listă a ceea ce pot seminţele de floarea-soarelui să facă pentru sănătatea ta:

Seminţele de floarea-soarelui controlează deteriorarea celulară, jucând astfel un rol în prevenirea cancerului, scrie viataverdeviu.ro.  Aceasta din cauza că seminţele de floarea-soarelui sunt o bună sursă de seleniu, care este un inamic dovedit al cancerului.

Seminţele de floarea-soarelui conţin şi minerale bune pentru sănătatea oaselor. Pe lângă calciu, oasele tale au nevoie de magneziu şi cupru pentru a rămâne puternice. Seminţele de floarea-soarelui au ambele minerale. Ca bonus ele mai conţin vitamina E, care ajută la uşurarea durerilor artritice.

Seminţele de floarea-soarelui  te păstrează calm. Magneziul din floarea-soarelui este cunoscut pentru alinarea nervilor, astfel uşurând stresul, migrenele şi te ajută să te relaxezi.

Seminţele de floarea-soarelui aduc strălucire pielii. Starul în acest rol: din nou vitamina E, care combate razele UV şi păstrează tinereţea pielii.

Seminţele de floarea-soarelui alină orice afecţiune care este prin natura ei inflamatorie, precum durerile de articulaţii, ulcerele gastrice, erupţiile de piele şi astmul. Aceasta deoarece seminţele de floarea-soarelui sunt încărcate cu antioxidanţi.

Doar un sfert de cană de seminţe de floarea-soarelui pe zi ţine departe problemele inimii. Aceste mici seminţe nu îngăduie colesterolului “rău” să se lipească de pereţii arterelor tale, prevenind astfel infarcturile.

Cu gustul lor crocant, similar nucilor, seminţele de floarea-soarelui pot să devină cu uşurinţă o parte constantă a dietei tale zilnice. Presară-le pe salate, pe granola, pe alimentele fripte sau prăjite. Seminţele de floarea-soarelui pot fi transformate în pateuri sau sosuri sau pot fi pur şi simplu mâncate direct din coajă. Posibilităţile sunt nesfârşite, ca şi bunele calităţi ale acestor seminţe iubitoare de soare.

Nu uitaţi, seminţele trebuie să fie crude şi preferabil organice.


Distribuie