De ce TREBUIE să-i iei copilului tău un animal de companie

Distribuie

Deși animalele înseamnă multă muncă şi răbdare, este foarte bine pentru copilul tău să aibă grijă de un câine sau o pisică. Vezi mai jos de ce este benefic să ai un animal de companie acasă.

1. Îl poți învăța ce înseamnă responsabilitatea

Să deții un animal înseamnă multă responsabilitate. Asta încearcă fiecare părinte să le explice copiilor care cer un animal de companie.

Înainte să aduci unul acasă, vorbește cu copilul despre tot ce are nevoie el, mâncare, îngrijire, exerciții și curățenie, informează fabuloase.ro. Împarte responsabilitățile și atribuie câte o sarcină pentru fiecare membru al familiei.

2. Lecții importante de viață

Părinții pot să îi învețe pe copii că animalele oferă tot timpul iubire necondiționată și loialitate.

Un alt factor important este că ele se bazează pe stăpânii lor ca să-și astâmpere foamea și, de multe ori, să-și alunge plictiseala. Copiii observă aceste stări ale animalelor și învață să le ajute să le depășească. În timp, vor învăța să fie mai empatici față de membrii familiei și față de oameni în general.

3. Beneficii asupra sănătății

Animalele au beneficii asupra sănătății copiilor. În ciuda a ceea ce cred mulți părinți, s-a demonstrat că micuții care au animale sunt mai puțin predispuși la alergii și astm mai târziu în viață. De asemenea, animalele de companie îmbunătățesc sistemul imunitar al copiilor. În plus, copiii care au grijă de un câine se joacă cu el sau îl scot la plimbare, ceea ce înseamnă că vor face mai multă mișcare.

4. O legătură profundă

Un alt beneficiu pentru stăpânul unui animal de companie este prietenia care se leagă între cei doi. Copiii devin atașați de un cățel sau o pisică care intră în viața lor, mai ales la o vârstă fragedă.

Prietenia dintre copii și animale este benefică, mai ales pentru cei care nu au frați. Este unul din motivele pentru care animalele de companie sunt folosite adeseori în terapii. P legătură stransă cu un animal reduce riscul de depresie, are un efect calmant și îl ajută pe copil să se integreze în societate, elemente pozitive pentru o copilărie fericită.


Distribuie
..