De ce trebuie să consumi mentă în fiecare zi

Distribuie

Când vorbim de mentă, cei mai mulți se gândesc la pasta de dinți sau la gumă. Știm că folosim menta la prepararea dulciurilor și uneori o folosim ca ceai, dar această plantă este bogată în antioxidanți și poate ajuta la tratarea multor boli.

Motive pentru care ar trebui să consumi mentă

  1. Tratează grețurile

Grețurile se pot trata cu o cană de ceai de mentă. Se pare că doar mirosul de mentă poate ajuta la eliminarea neplăcerilor legate de greață.

  1. Desfundă nasul

Bomboanele cu mentă ajută la desfundarea căilor aeriene în mod natural. Menta conține un antiinflamator – acidul rosmarinic extrem de util pentru sinusuri.

  1. Conține antioxidanți

Menta conține mai mulți antioxidanți decât vitamina A, vitamina K, betacarotenul, vitamina C, vitamina E, riboflavina sau vitamina B6. Antioxidanții sunt extrem de utili pentru funcționarea corespunzătoare a organismului nostru și combat radicalii liberi.

  1. Ajută digestia

Problemele biliare sunt istorie cu ajutorul ceaiului de mentă. Pentru că ajută digestia, ajută și slăbitul. Metabolismul se îmbunătățește și greutatea se poate menține mult mai ușor.

  1. Luptă cu depresia și oboseala

Mentolul ajută la relaxare ceea ce face ca creierul tău să se refacă după un eveniment trautamtic sau doar după o perioadă solicitantă. Bea zilnic un ceai de mentă indulcit cu miere și bucură-te de efectele calmante ale acestuia.

6. Detoxifică organsimul

Ceaiul de mentă poate fi folosit în curele de detoxifiere pentru că ajută la eliminarea toxinelor și sprijină ficatul.

  1. Tratează durerile de cap

Menta, sub formă de ceai poate ameliora durerile de cap ușoare, dar și migrenele.

unica.ro.


Distribuie
..