De ce transpirăm excesiv şi cum ne tratăm de această maladie, numită HIPERHIDROZĂ. Află AICI

Distribuie

Transpiraţia excesivă este numită în termeni medicali hiperhidroză. Mulţi oameni suferă de aceasta, însă nu toţi ştiu că nu au de ce să se ruşineze. Atât timp cât există metode de a trata această afecţiune, care apare mai ales pe timpul verii, nu ar trebui să se sperie.

Secreţia de transpiraţie se produce datorită glandelor sudoripare, care sunt în număr de aproximativ 3 milioane în corp. Sub braţe, în palme şi pe tălpi se află glande speciale, care se numesc glande apocrine, şi se dezvoltă începând din pubertate.

Transpiraţia conţine 99% apă, o cantitate mică de clorură de sodiu, uree, imunoglobine, acizi graşi volatili şi colesterol. Ea este cauzată de stres, emoţii, exerciţii fizice şi hiperactivitate. 

Există două tipuri de hiperhidroză: primară şi secundară. Cea primară arată probleme la nivelul sistemului nervos, ceea ce face ca persoana în cauză să transpire în exces în diferite părţi ale corpului.

Oamenii care suferă de hiperhidroză primară nu transpiră pe tot corpul, ci numai în unele locuri. Hiperhidroza primară este totuşi o afecţiune foarte rară, momentele în care transpiri în exces fiind cauzate de alţi factori. 

Oamenii afectaţi de hiperhidroza secundară transpiră din alte cauze, dar acestea pot varia de la om la om: schimbări hormonale, menopauză, stres, probleme cu glandele.

Cea mai bună metodă de tratament este identificarea cauzei principale. 

Celor care suferă de formă agravată li se recomandă să consulte medicul şi să urmeze un tratament cu Botox(injectabil) sau Vistabel.


Distribuie
..