De ce suntem mai fericiţi dimineaţa şi devenim apatici seara

Distribuie

O analiză realizată pe aproximativ o jumătate de miliard de mesaje scrise pe platforma online Twitter a arătat că oamenii din întreaga lume se trezesc dimineața într-o dispoziție bună, dar apoi devin morocănoși, pe măsură ce ziua se scurge, informează dailymail.co.uk

Analizând frecvența cu care diferite cuvinte care au legătură cu fericirea sunt publicate pe platforma Twitter, cercetătorii de la Cornell University, din Statele Unite ale Americii, au arătat, de asemenea, că oamenii sunt mult mai fericiți în weekend, scrie reporterntv.ro.

Această descoperire sugerează că stresul și eforturile de la locul de muncă duc la scăderea nivelului de fericire în timpul săptămânii.

Totodată, cercetătorii consideră că există și alți factori care joacă un rol important, cum ar fi somnul și ritmul natural al organismului.

Cercetătorul Michael Macy a declarat că, în urma analizelor efectuate, autorii studiului au descoperit că oamenii sunt mai fericiți dimineața, în timpul micului-dejun, apoi nivelul de fericire scade.

Michael Macy crede că oamenii încep ziua fericiți pentru că sunt revigorați de somn.

Nevoia de somn ar putea, de asemenea, explica de ce oamenii folosesc din ce în ce mai multe cuvinte negative spre sfârșitul zilei.
Distribuie
..