DE CE sunt bune citricele anume pentru femei

Distribuie

Femeile care consumă în mod regulat citrice – mai ales portocale şi grepuri – prezintă un risc mai mic să facă un atac cerebral, potrivit unui studiu american. Autorii studiului, apărut în revista „Stroke: Journal of the American Heart Association”, au lucrat plecând de la un sondaj realizat de surori medicale din Statele Unite timp de 14 ani pe 69.622 paciente

 Femeile au spus ce mănâncă şi au dat amănunte despre cantitatea de legume şi fructe consumată.

Scopul cercetării a fost studierea efectelor flavonoidelor – subsţante prezente îndeosebi în fructe, legume, ciocolata neagră şi vinul roşu – asupra sănătăţii, scrie efemina.ro. Concluzia a fost că femeile care mâncaseră cantităţi mai mari de portocale şi grepuri, inclusiv suc din aceste fructe, riscau cu 19% mai puţin să facă un atac cerebral. „Analizele au arătat că un consum mai mare de fructe, legume, mai precis, de vitamina C, are legătură cu scăderea riscurilor de atac cerebral”, spune Aedin Cassidy, principalul autor al studiului.

„Se ştie ca flavonoidele asigură un anumit tip de protecţie prin intermediul unor mecanisme că îmbunătăţirea funcţiilor vaselor sanguine sau un efect anti-inflamator”’, adaugă Cassidy, profesor de nutriţie la Facultatea de Medicina a Universitatii East Anglia (Marea Britanie).

Cercetatorii speră că alte studii vor permite o mai bună cunoaştere a acestei legături între consumul de citrice şi scăderea riscului de atac cerebral la femei, cărora le recomandă să mănânce mai degrabă legume decât să bea sucuri, care sunt produse derivate, având aditivi cu mare concentraţie de zahăr.

 


Distribuie
..