De ce să consumăm fructul GOJI? Iată beneficiile nemaipomenite

Distribuie

De la arome pentru ciocolată, până la sucuri naturale și de detoxifiere, toate conțin goji. Este, probabil, fructul vedetă de câteva sezoane încoace. Însă e ușor de înțeles de ce – este plin de proprietăți.

Fructul în sine se cultivă în zona Tibetului, are dimensiunea boabelor de strugure și are o culoare roșie, intensă. Însă, de cele mai multe ori, el se găsește în comerț deshidratat, scrie oanacuzino.ro.

Care sunt proprietățile fructului de goji?

Crește nivelul nostru ne energie și inhibă senzația de oboseală. Este ideal pentru sportivi și persoane aflate în convalescență.
Este bogat în antioxidanți naturali.
Previne bolile cardiace, datorită conținutului ridicat de antioxidanți și omega, care scad presiunea arterială și colesterolul
Crește imunitatea.
Este benefic în cazul problemelor de prostată.
Ajută la stabilizarea glicemiei și la producția de insulină. Se recomandă persoanelor diabetice.
Are efect tonic, care poate crește, în unele cazuri, libidoul.
Poate favoriza pierderea în greutate.
Puteți consuma fructul ca atare, deshidratat sau îl puteți adăuga în iaurt sau în cerealele servite la micul dejun. Printre antioxidanții săi naturali se numără: vitamina C, seleniul, zincul, carotenoidele, zeaxantina.
Atenție însă! Nu se recomandă consumul său persoanelor care iau medicamente anticoagulante.


Distribuie
..