De ce NU TREBUIE să dormi în pat cu bebeluşul tău

Distribuie

Autorităţile suedeze au informat părinţii să nu împartă patul cu nou-născuţii lor, din cauza unui risc crescut al sindromului morţii subite a sugarului. Vezi mai jos alte lucruri pe care trebuie să le cunoşti despre acest subiect.

“Este foarte important ca bebeluşii mai mici de trei luni să doarmă separat în paturile lor”, au transmis autorităţile suedeze din domeniul sănătăţii, notează fabuloase.ro.

Recomandarea lor este nouă, în condiţiile în care părinţilor li se recomanda până acum doar să nu culce bebeluşul în aceeaşi cameră cu un fumător sau în pat cu un părinte aflat sub influenţa alcoolului sau drogurilor.

Avertismentul a fost lansat ca urmare a unui studiu realizat de un cercetător de la Universitatea Gothenburg. “Cercetările din ultimii ani de zile au demonstrat că dormitul în acelaşi pat cu bebeluşii reprezintă un factor de risc în producerea sindromului morţii subite a sugarului”, susţine profesorul Goran Wennergen.

Practica de a împărţii patul cu nou-născuţii este foarte răspândită în Suedia.

Sindromul morţii subite la sugar reprezintă moartea sugarului cu vârsta sub un an, fără vreo cauză cunoscută. În cele mai multe cazuri, decesul copilului survine în timpul somnului.

 


Distribuie
..