De ce nu e bine să-i dai bani, în fiecare zi, copilului tău

Distribuie

De ce nu e bine? Pentru că îl obișnuiești să primească bani în mod regulat de undeva. Îl înveți, implicit, să fie salariat, crede Cameron Herold, un canadiano-american a cărui poveste despre educația copiilor a strâns deja peste un milion de vizualizări pe ted.com.

Întrebarea, de la care Cameron Herold pornește, sună cam așa: de ce ne pregătim, aproape toți, copiii să devină avocați, profesori, medici și alte meserii – angajații cuiva, adică – în loc să-i pregătim să devină antreprenori? Și de ce le creăm, dându-le lunar o sumă de bani fără ca ei să facă ceva, obișnuința de a aștepta să le vină de undeva niște bani în mod regulat?

Herold, el însuși antreprenor, își povestește câteva experiențe din copilărie. Ne spune cum a colectat umerașe de prin vecini și le-a vândut cu doi cenți bucata, cum a găsit în cartier clienți pentru învelitori de protecție pentru numerele de la mașină, cum a pus pe picioare la zece ani un fel de afacere de distribuție de benzi desenate.

Și mai interesantă e însă partea în care Cameron Herold povestește cum îi învață pe copiii lui să gândească antreprenorial – și de ce e mai important să le cultivăm copiilor inițiativa și să le răsplătim efortul decât să insistăm să ia 10 la toate materiile de studiu.


Distribuie
..