De ce mâncăm mai mult atunci când suntem triști

Distribuie

Atunci când suntem triști, avem tendința să mâncăm mai mult decât de obicei. Și nu orice, ci alimente calorice precum înghețata, ciocolata, chips-urile. De ce?

Un nou studiu a arătat că persoanele care suferă de tulburări ale stării de spirit sunt incapabile să distingă între alimentele bogate în grăsimi și cele sărace în grăsimi. Mai mult, același studiu arată că persoanele înclinate spre depresie au definit ca gusturi preferate și mai intense gustul amar și cel dulce.

Echipa de investigație a studiului a pornit de la premisa că cei care consumă grăsimi suferă de tulburări alimentare. Astfel, în cadrul unui focus grup s-a arătat că respondenții înclinați spre depresie nu fac diferența între alimentele bogate în grăsimi și cele mai puțin bogate, indiferent de starea de spirit.
Așadar, cercetătorii au ajuns la concluzia că această incapacitate a lor le poate face să consume în mod inconștient mâncarea, implicit alimentele mai grase.


Distribuie