DE CE este bine să concepi un copil de TÂNĂRĂ

Distribuie

Trăim în timpul emancipării femeilor, când o eventuală naştere a unui copil ar încurca posibilităţii de a se realiza profesional, plăcerilor vieţii şi libertăţii. Acum o femeie este pregătită să conceapă un copil abia după vârsta de 30 de ani, când organismul nu mai este atât de abil pentru naştere.

În ultimul timp, vârsta medie, la care femeia devine mamă pentru prima oara a crescut semnificativ. În majoritatea ţărilor occidentale ajungând de la 21 de ani la circa 25 de ani.
Potrivit statisticilor, riscul de a naşte un copil cu probleme de sănătate creşte după 35 de ani. Dacă nu ai conceput un copil şi ai o vârstă medie, nu înseamnă nici pe departe că trebuie să renunţi. O sarcină are şanse mari de a fi dusă la bun sfârşit chiar şi aproape de 40 de ani, dar numai cu ajutorul medicilor specialişti.

Riscul de un avort spontan este mai mic la sarcinile purtate de mame tinere.  Atât fizic, cât şi moral, femeia tânără este mai puternică. Astfel, capacitatea de rezistenţă la stres a unei tinere este mult mai ridicată.  Speranţa de viaţă la cote înalte îi va face cel mai probabil pe copiii tăi să-şi prindă bunicii, iar pe voi să le vedeţi nepoţii şi cine ştie, poate şi strănepoţii.

Oare ce poate fi mai minunat decât să te plimbi cu fiica sau fiul pe stradă şi să te priceapă ca fiind sora mai mare? Mai mult decât atât, fiind o mama tânără îţi va fi mai simplu să te joci cu copiii şi să le dai ceva ce părinţii prea în vârstă şi maturi o să le poată insufla mult mai greu: curaj, libertate, fericire, energie, îndrăzneală. De asemenea, fiind mai tânără, copiii tăi vor avea concepţii de viaţă şi interese asemănătoare cu ale tale. 


Distribuie
..