De ce e periculos să bei vin fiert. Nimeni nu ți-a spus asta până acum

Distribuie

Vinul fiert cu scorţişoară și alte mirodenii este tot mai căutat în locul ceaiului cald la târgurile de Crăciun de la noi din ţară, și nu numai. Puţini ştiu însă că această băutură poate dăuna serios organismului. Iată ce nu știai despre vinul fiert.

1. Te îmbeţi mai repede
Vinul fiert ne îmbată mult nau rapid decât băuturile reci alcoolizate. Băuturile calde sunt absorbite foarte rapid de corpul uman, se duc repede din stomac în intestine şi de acolo trec direct în sânge.

2. Vinul fiert te îngraşă
Vinul fiert îngraşă deoarece are zahăr. Dacă este consumat seara, îngraşă şi mai mult, deoarece corpul nu are timp să elimine substanţele pe care le stochează. De preferat este ca seara să bem bere sau vin rece.

3. Poţi avea dureri de cap
Băuturile care conţin zahăr pot să fermenteze în stomac şi de aceea ne provoacă dureri de cap. În plus, din cauza substanţelor care se degajă în urma fierberii, uleiuri şi aldehide, vinul fiert poate să dea dureri de cap şi chiar stări de greaţă.

4. Ne face să îngheţăm
Cel puţin dacă bem mult! O cantitate mică de vin fiert ne încălzeşte. Dar dacă bem o cantitate mai mare de vin fiert, efectul este exact invers. Etanolul pe care îl conţine dilată vasele de sânge din piele şi, astfel, căldura se elimină mai repede. Astfel, băutorul va îngehţa de frig!

5. Îţi pătează dantura
Vinul roşu fiert ne colorează dinţii în albastru. Acest lucru se întâmplă din cauza coloranţilor care se găsesc în cojile boabelor de struguri. Acestea se separă în momentul fierberii şi se depun pe dinţi.

realitatea.net


Distribuie