De ce e bună apa minerală într-o cură de slăbire

Distribuie

 

Iată câteva motive  care  te vor convinge că apa minerală te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Împiedică pofta de mâncare

Apa plată sau cea minerală îţi conferă rapid senzaţia de săţietate şi te împiedică să consumi porţii generoase de mâncare sau să iei gustări nesănătoase. Pentru a te bucura de acest beneficiu, se recomandă să  consumi un pahar de apă minerală înainte de masă.
Atunci când organismul tău este deshidratat, poţi simţi că îţi este foame şi recurgi la tot felul de gustări mai mult sau mai puţin sănătoase pentru a-ţi potoli aparenta senzaţie de foame. Specialiştii spun că este bine să bei jumătate de pahar de apă minerală chiar şi atunci când îţi este foame. Dacă senzaţia dispare, înseamnă că erai deshidratată.

Apa minerala nu are este calorică

Faptul că  apa minerală îngraşă este un mit. Ţine cont că atunci când ţii o dieta şi vrei să slăbeşti, trebuie să reduci consumul de alimente cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi zahar. Apa minerală nu are calorii, zahar sau grăsimi, ceea ce înseamnă că nu îngraşă.

Accelerează metabolismul

Specialiştii susţin ca apa minerală accelerează metabolismul şi te ajută să arzi mai repede depozitele adipoase. Pentru rezultate şi mai bune, adaugă suc proaspăt de lămâie în apă. Vei dobândi  o senzaţie plăcută de revigorare şi, fără să simţi, vei „arde” din grăsimi.

Detoxifică organismul

Apa minerală este eficientă într-o cura de detoxifiere a organismului, întrucât grăbeşte procesul de eliminare a toxinelor acumulate la nivelul ficatului. Pentru a slăbi trebuie să ai un organism hidratat în mod corespunzator.  Apa minerală este excelentă pentru hidratare, mai ales înainte şi după o sesiune istovitoare la sală.

Cum alegi  apa minerală?

Apa plată, conţine între 50 si 500 de mg minerale pe litru, fapt care nu-ţi oferă acele microelemente de care ai nevoie pentru a scăpa de carenţe.

În schimb, apa minerală carbogazoasă are între 500 si 1500 de mg minerale pe litru si este benefică atunci când vrei să slăbeşti şi să fii sănătoasă. Daca ai o carenta de calciu care te impiedica sa scapi de kilogramele nedorite, consuma o apa minerala bogata in calciu.

Ia în consideraţie că apa minerală conţine o mulţime de alte minerale benefice într-o cura de slăbire, printre care potasiu şi magneziu. De asemenea, bicarbonatul de sodiu combate hiperaciditatea gastrică şi menţine nivelul pH-ului la nivelul sistemului digestiv în limite normale.

Dezavantajele apei minerale

Impactul de bază este cel al refluxului acid, impact resimţit de persoanele care manifestă arsuri stomacale în partea superioară a tubului digestiv, în cadrul sau în afara bolii de reflux gastro-esofagian. Aceasta situaţie, la care se adaugă meteorismul ( balonările) sunt situaţii  în care consumul de apă acidulată este nepotrivit.

Aşadar nu te conduce după stereotipuri, ci înclude apa minerală în dieta ta.


Distribuie
..