De ce e bine să bei APĂ dimineaţa

Distribuie

Se spune că ar trebui să bem aproximativ opt pahare de apă pe zi, iar majoritatea specialiştilor ne recomandă să consumăm primul pahar de îndată ce ne trezim, pe stomacul gol.

De ce consumul de apă este atât de important, mai ales dimineaţa?

Consumată pe stomacul gol, apa ajută la detoxifierea organelor interne, stimulând astfel chiar absorbţia substanţelor nutritive din alimente, dar şi buna funcţionare a sistemului limfatic. Mai mult decât atât, acest obicei te poate ajuta şi la slăbit. Un pahar de apă rece pe stomacul gol îţi va accelera metabolismul cu până la 25 la sută, ajutându-te astfel să scapi de kilogramele în plus.

Tot apa ajută şi la emiminarea toxinelor acumulate în sânge, drept urmare, dacă te vei obişnui să bei un pahar de apă de îndată ce te trezeşti, vei observa, după un timp, că şi aspectul pielii tale se va îmbunătăţi.

Unii medici ne recomandă să bem apă pe stomacul gol dimineaţa şi pentru că acest obicei poate ameliora unele afecţiuni, cum ar fi bolile renale sau migrenele.

Ştiai că…

• 70 la sută din corpul nostru este apă?

• Celulele creierului uman conţin până la 85 la sută apă?

• 75 la sută din muşchi înseamnă apă?

• 83 la suta din sânge este apă?

• Oasele conţin şi ele 25 la sută apă?

Apa îţi dă energie

Având în vedere că pe timpul nopţii corpul nostru nu primeşte apă, atunci când ne trezim suntem deja deshidrataţi. Trebuie să ştii că deshidratarea nu are întotdeauna legătură cu setea, mai exact nu este obligatoriu să îţi fie sete atunci când organismul tău începe să se deshidrateze.

Tocmai de aceea, un pahar de apă pe stomacul gol îţi va ajuta corpul să funcţioneze perfect încă de la primele ore ale dimineţii. Şi, deloc de neglijat, acest obicei te va ajuta să ai şi mai multă energie.

unica.ro.


Distribuie
..