De ce DIETELE sunt mai eficiente la bărbaţi decât la femei

Distribuie

Regimurile de slăbire nu sunt pe placurile femeilor. Mai mult decât atât, aceastea suferă de fiecare dată când urmează o dietă care nu are efect. Un studiu realizat recent arată că dietele sunt mai eficiente la bărbaţi decât la femei.

Rezultatele unui studiu britanic arată că bărbaţii pierd mai uşor din greutate decât femeile, însă cu condiţia de a urma un program specific masculin.

Experimentul a fost efectuat în Marea Britanie, unde obezitatea tinde să afecteze din ce în ce mai mulţi bărbaţi decât femei.

Totuşi persoanele de sex masculin care sunt înscrise în grupurile de regim pentru pierderea în greutate, sunt destul de puţine.

Nutriţioniştii explică acest lucru prin faptul că bărbaţii ard mai multă energie datorită unei mese musculare mai mari. De asemenea, ei sunt poate mai motivaţi şi mai puţin sceptici decât femeile, care au deja la activ mai multe regimuri de lungă durată.

Studiul mai arată că regimurile concepute special pentru bărbaţi sunt promiţătoare, iar bărbaţii care într-adevăr vor să slăbească, depun efortul necesar şi organismul lor reacţionează.

Pierderea în greutate este o activitate dificilă şi care presupune tot felul de sacrificii. Dacă regimul şi mai ales echilibrul alimentar sunt corecte, ele trebuie urmate în paralel cu activitatea fizică regulată.

Dietele sunt mai eficiente la bărbaţi din motiv că aceştia nu au fost supuşi multor regimuri, iar organismul reacţionează de fiecare dată când are loc o schimbare.

Spre deosebire de sexul puternic, femeile întâlnesc greutăţi în eficienţa dietelor. Organismul acestora este deja predispus spre tot felul de regimuri, iar deprinderea creată deja nu oferă rezultate.

Pentru o femeie este important ca regimul pe care deja l-a ales să fie dus până la capăt şi să nu fie divizat sau stopat prin perioade de relaxare.

Un regim adecvat trebuie dus până la capăt, doar aşa pot apărea şi rezultate.


Distribuie