De ce BOALĂ suferi, în funcție de secreția VAGINALĂ

Distribuie

Secreția vaginală anormală și mirosul diferit, neplăcut, sunt primele semne ale unei infecții sau chiar ale unei boli cu transmitere sexuală. În funcție de culoarea și consistența secreției vaginale, poți afla indicii importante despre starea ta de sănătate.

Secreție vaginală cu sânge sau maronie

Aceasta poate fi un semn că se apropie menstruația – în următoarele două-trei zile – sau poate fi spotting (atunci când iei anticoncepționale, există posibilitatea ca între menstruații să sângerezi câte puțin). Foarte rar, secreția cu sânge sau maronie poate fi un semn al cancerului de col uterin sau al cancerului endometrial. Secreția aceasta mai poate fi acompaniată și de sângerări vaginale sau dureri, potrivit unica.ro.

Secreție galbenă sau tulbure

Poate fi un semn că ai fost infectată cu gonoree, însă alte simptome ale acestei boli cu transmitere sexuală mai sunt și sângerările între menstruații și incontinența urinară.

Tulbure, verzuie și cu un miros neplăcut

Dacă observi că secreția ta vaginală a prins o culoare alb-gălbuie sau mai înspre verde și are și un miros neplăcut, s-ar putea să fie vorba de tricomoniază. Alte simptome ale infecției sunt durerea și mâncărimile în timp ce urinezi.

Secreție vaginală albă, groasă

Acest tip de secreție vaginală este un semn al celei mai des întâlnite infecții în rândul femeilor: candidoza. De obicei secreția este albicioasă și cu o consistență brânzoasă, groasă. Alte simptome ale infecției mai pot fi vulva umflată, mâncărimi sau dureri în timpul partidelor de sex.

Secreție vaginală rozalie

Aceasta apare în urma unei nașteri, și lichidul roz pe care îl secreți este de fapt mucoasa uterină. Aceasta continuă de obicei între patru și șase săptămâni după ce ai născut.

Secreție albă, gri sau galbenă, cu miros de pește

Atunci când bacteriile rele se înmulțesc în vaginul tău, apare secreția de acest tip, iar infecția se numește vaginoză bacteriană. Alte simptome care pot apărea sunt mâncărimi, usturimi și înroșirea și umflarea vaginului sau a vulvei.


Distribuie
..