De ce boală se tratează femeile dacă îşi introduc usturoi în VAGIN

Distribuie

Deşi multe femei apelează la medicamente sau tratamente în cazul unor afecţiuni, sunt şi câteva remedii naturiste eficiente. Deşi poate părea ciudat, chiar unii medici recomandă acest tratament naturist pentru tratarea micozelor.

Colette Bouchez vorbeşte în cartea sa, „Zona V”, despre această metodă, informează sanatate.bzi.ro.

Dacă eşti adepta tratamentelor naturale, iar ideea de a-ţi introduce un căţel de usturoi în vagin nu te sperie, iată ce ar trebui să ştii:

1. Înainte de a fi introdus în vagin, căţelul de usturoi trebuie curăţat şi învelit în tifon.

2. căţelul se introduce în vagin lăsându-se o codiţă la un capăt, ca să poată fi scos afară după 3 – 5 ore şi înlocuit cu altul.

3. procedeul trebuie repetat de câteva ori pe zi, timp de 3 – 5 zile.

4. nu lăsa NICIODATĂ căţelul de usturoi în vagin mai mult de 5 ore. În caz contrar te poţi alege cu o infecţie foarte neplăcută!

5. mare atenţie să nu crestezi usturoiul atunci când îl cureţi. Substanţele uleioase şi iritante care ies din usturoiul tăiat pot afecta mucoasa vaginală, provocând senzaţii de arsură.

Şi usturoiul din alimentaţie poate contribui la tratarea micozelor vaginale. Substanţa sa activă, alicina, se comportă precum un antibacterian puternic, astfel încât un căţel de usturoi pe zi ar trebui să te ajute. De asemenea, suplimentele alimentare cu usturoi sunt destul de utile, cu condiţia să conţină cel puţin 10 mg de alicină.

Dacă nu suporţi mirosul de usturoi cu care rămâi după ce l-ai consumat, bea un pahar de lapte.


Distribuie
..