DE CE apare ACNEEA în zona genitală şi cum o tratezi

Distribuie

Contrar credinţei populare, acneea genitală nu are drept cauză principală o igienă proastă. Cauzele comune implică blocarea porilor pielii sensibile din zona intimă, iritaţiile şi alergiile.

Epilarea zonei inghinale se soldează de multe ori cu apariţia coşurilor în această regiune, deoarece foliculii firelor de păr se irită, iar zona rămasă vulnerabilă impurităţilor şi contactului cu hainele dezvoltă mici leziuni care dispar în câteva zile. Dacă un fir de păr crescut sub piele se infectează, coşul rezultat poate să se vindece abia după 2 sau 3 săptămâni.
Riscurile unei infecţii care nu se vindecă sunt destul de mari, de aceea un control medical devine necesar după 20 de zile în care coşul rămâne inflamat şi doare.

Un alt risc implicat de prezenţa unui coş în zona intimă este spargerea acestuia. Infecţia care se răspândeşte în jur poate să producă alte coşuri, extinzând bacteriile şi în alte regiuni sănătoase. Aplică o substanţă dezinfectantă şi elimină puroiul după ce observi formarea „capului”, cu o compresă sterilă.

Fricţiunea produsă în zona intimă, în special între hainele foarte mulate din fibre sintetice şi piele, este o altă cauză a acneei genitale. Transpiraţia care se acumulează în cutele pielii favorizează infecţia şi ia astfel naştere o iritaţie specifică, în care coşurile par nişte puncte albe.

 

Hidratensis supurativa este o inflamaţie a glandelor sudoripare provocată de infundarea canalelor din regiunea genitală prin acţiunea sebumului şi a altor impurităţi. Boala dă naştere unor abcese de tip furuncul. Este foarte important să nu storci aceste erupţii, pentru că vei ajuta infecţia să se dezvolte şi mai mult în interior. Singurul tratament cu rezultate pe termen lung este operaţia.

 

Infecţia cu bacteria molluscum contagiosum este o altă cauză posibilă a acneei genitale. Erupţia ia forma unor bile albe ca perlele şi trece de regulă de la sine, în câteva luni sau ani. Medicul poate prescrie un unguient pentru grăbirea vindecării sau poate recomanda congelarea erupţiilor.

 

Sancrul, singura boală cu transmitere sexuală al cărei simptom specific sunt coşurile apărute în zona intimă, poate cauza acnee dureroasă tratabilă cu antibiotice. Dacă ai facut sex neprotejat cu un partener nou sau te temi să nu fie acesta cazul tău, vizitează urgent medicul.

 

Tratamentul acneei genitale

 

Tratamentul acneei genitale presupune menţinerea zonei genitale curata, aerisită şi protejată de lenjerie de bumbac.

 

Infecţiile se trateazp cu antibiotice prescrise de medic, alpturi de folosirea unor creme speciale. Pentru a preveni problema, ai grijă să porţi haine lejere din bumbac 100%, să foloseşti un detergent care să nu irite pielea şi un săpun antibacterian pentru igienă intimă.

Distribuie
..