De ce apar durerile de SÂNI

Distribuie

De la apariţia primei menstruaţii şi până la bătrâneţe, mai toate femeile au dureri de sâni. Unele sunt legate de menstruaţie, de sarcină sau de menopauză şi sunt fireşti, dar altele trebuie investigate, pentru că pot ascunde infecţii ori tumori benigne sau maligne.

La menstruație sunt normale

Foarte multe femei acuză sensibilitate, tensiune, înţepături şi o durere uşoară care se manifestă la ambii sâni înainte şi în timpul menstruaţiei.

Menopauza poate fi o altă cauză

Chiar dacă secreţia de hormoni se diminuează, unele femei acuză dureri de sâni înaintea instalării menopauzei, dar şi după dacă femeia urmează terapia de substituţie hormonală.

Anticoncepționalele provoacă dureri de sâni

În cazul în care iei anticoncepţionale şi ai constatat prezenţa durerilor de sâni odată cu începerea administrării lor, medicul poate să îţi recomande o întrerupere a tratamentului pentru a observa simptomele sau poate schimba anticoncepţionalele.

Sunt alarmante când apar la un singur sân

Nu trebuie ignorate durerile de sâni care nu apar ciclic şi nu au legătură cu perioada premenstruală. La originea lor poate sta o tumoare benignă, malignă sau o infecţie. Vizita la medic este obligatorie în aceste situaţii. Cel mai frecvent nodul be¬nign al sânilor, fibroadenomul, poate avea ca simptom durerea, mai ales dacă are dimensiuni mari.

euforia.tv.


Distribuie
..