Dacă îți vezi copilul stând așa, oprește-l imediat! Uite la ce PERICOLE este expus

Distribuie

Una dintre cele mai comune poziții în care stau copiii, este poziția cu picioarele în forma de W.

Copiii petrec foarte mult timp în această poziție jucându-se, însă poziția cu picioarele în forma de W cauzează o serie întreagă de probleme, de care, cel mai probabil nu știai.

Copiii se simt foarte comfortabil când stau în această poziție, atunci când se joacă, pentru că poziția cu picioarele în formă de W le oferă stabilitate.

Pericolele ascunse ale poziției W

Poziția cu picioarele în formă de W s-a demonstrat a fi foarte periculoasă pentru copii, deoarece poate determina apariția problemelor ortopedice, care includ întârzierea dezvoltării motricității fine, dar și a controlului posturii și stabilității.

Poziția cu picioarele în formă de W determină, de asemenea, și alterarea punctelor de rotație ale șoldurilor, care pot duce la probleme ortopedie severe.

În plus, această poziție exercită stres asupra copaselor și genunchilor, limitând astfel posibilitatea de a se răsuci.

Coloana vertebrală stă într-o poziție curbată, ceea ce exercită stres asupra tendoanelor, a mușchiului abductor (mușchiul care controlează mișcările picioarelor), tendonului lui Ahile și a cartilaejelor.

Poziții alternative

Dacă vedeți copilul că stă în poziția cu picioarele în formă de W, opriți-l imediat și oferiți-i una din aceste poziții alternative.

 

baietel si fetita care se joaca pe jos cu cuburi de lemn

Poziția cu picioarele în formă de V este o alternativă mult mai sănătoasă, este confortabilă și îi permite copilului să ajungă la jucării și să aibă mai multă libertate de mișcare.

Poziția cu picioarele încrucișate, este de asemenea o alternativă bună, la poziția cu picioarele în formă de W, având în vedere că ajută copilul să dezvolte o postură bună și sănătoasă a spatelui, ceea ce reduce presiunea de pe șolduri și genunchi.

Dacă este descoperită din timp, poziția cu picioarele în formă de W poate fi corectată cu ușurință și puțină perseverență.

baby.unica.ro.


Distribuie
..