Cum tratezi răceala în mod natural, atunci când eşti ÎNSĂRCINATĂ

Distribuie

Dacă nu prea ştii ce medicamente ar trebui să iei la primele simptome ale răcelei pentru ca să nu îţi afecteze sarcina şi fătul din burtică, iată o veste bună. Există multe remedii naturiste, blânde, care te ajută să îţi tratezi răceala şi care protejează copilul tău.

Cu toate că te vei simţi incomod, copilul este bine protejat împotriva virusului. Dar, dacă ai temperatura ridicată, consultă medicul de familie, notează desprecopii.com.

În timpul sarcinii, sistemul imunitar se schimbă, astfel că scopul său principal este de a proteja copilul în curs de dezvoltare. Acest lucru înseamnă că puteţi fi mai sensibilă la germenii care cauzează tuse, răceală şi gripă.

Cum tratăm răceala în mod natural în timpul sarcinii

Cel mai de folos ajutor vine de la vitaminele naturale:

– mierea de albine te ajută să scapi de tuse şi de dureri de gât. Poţi lua mierea aşa cu linguriţă sau pusă în ceaiuri cu multă lămâie

– băi cu sare la picioare. Pregăteşte un lighean cu apă călduţă în care pui 3 linguri de sare mare, grunjoasă. Această baie cu sare te va ajuta şi să scapi de dureri de picioare, dureri musculare, alungarea stresului.

– sare încălzită şi pusă pe gât (într-o batistă textilă) calmează durerile şi tusea dar ajută şi la scăderea febrei.

– şosete udate cu oţet – ajută la scăderea febrei.

– cataplasme cu cartofi raşi stropiţi cu spirt medicinal – ajută la calmarea tusei seci şi la calmarea durerilor de cap.

– picăturile sau spray-urile de nas saline sunt considerate sigure şi pot ameliora inflamarea ţesutului nazal.

– aburi – aerul umed şi cald poate face minuni pentru congestia nazală şi tuse; foloseşte un steamer sau vaporizator.

– dacă te doare gâtul încearcă gargara cu apă sărată – aceasta reduce durerile, umflăturile, elimină mucusul şi calmează senzaţia de iritare adesea simţită în timpul bolii; în apă cu sare poţi adăuga şi o linguriţă de miere.

– hidratează-te – este foarte important să bei multă apă; răceala are ca efect şi pierderea fluidelor.

– consumă alimente care luptă împotriva infecţiei precum: babane, afine, morcovi, chilli, merişoare, hrean, ceapă şi alimente ce conţin vitamina C.


Distribuie
..