Cum ştii că ai probleme cu măselele de MINTE

Distribuie

Măselele de minte apar ultimele în cavitatea bucală, între 17 și 21 de ani, și pot produce multe complicații. Află cum știi că ai probleme cu ele.

Măselele de minte crescute în poziția corectă nu cauzează probleme, însă dacă nu au spațiu să iasă și sparg gingia, pot provoca infecții.

Semne că ai probleme cu măseaua de minte

Când măseaua de minte nu are loc să crească, străpunge gingia doar într-o parte. În aceste condiții, poate apărea o bucată de țesut ce crește peste ele. Acolo rămân bucăți de mâncare ce pot provoca infecții grave ale gingiilor.

În alte situații, poți simți durere sau rigiditate a maxilarului și ai dificultăți în a mesteca mâncarea. Poți observa, de asemenea, că gingiile sunt roșii, umflate sau sângerează. Când măselele de minte nu ies cum trebuie, se pot umfla și pot cauza respirație urât mirositoare, dureri de cap și un gust neplăcut în gură.

Mergi la medic, dacă te confrunți cu aceste simptome, pentru că, netratate, pot afecta la toate măselele. În general, măselele de minte le dau bătăi de cap tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, însă nu este exclus ca un pacient de peste 30 de ani să aibă nevoie de îndepărtarea lor.

unica.ro.


Distribuie
..